Suolan sisään leivotut ahvenet

Karkeaan merisuolaan paketoituina kalat kypsyvät kosteiksi ja mehukkaiksi.
  • 4 annosta

Ainekset

n. 1 kg
ahvenia
Täyte:
1
sipuli
0,5
fenkolia
1-2 rkl
voita
1 dl
tilliä
1-2
limettiä
Lisäksi:
n. 2 kg
karkeaa merisuolaa
n. 2 kpl
valkuaista
1-2
sitruunan tai limetin raastettua kuorta

Valmistusohjeet

  1. Viipaloi sipulit ja fenkolit ohueksi ja kuullota ne voissa läpikuultaviksi.

    Täytä peratut ja huuhdellut ahvenet ja täytä ne sipuliseoksella sekä limetillä ja tuoreella tillillä.

    Tee suolasta, valkuaisista ja sitruksen kuoresta kevyesti kasassa pysyvä seos.

    Levitä leivinpaperin päälle tasainen suolakerros jokaiselle kalalle ja pane kalat suolan päälle. Peittele kalat kauttaaltaan suolaseoksella.

    Pane kalat vuolukiven päälle grilliin ja kypsennä koosta riippuen 15-30 minuuttia. Voit kypsentää kalat myös noin 250-asteisessa uunissa. Suolakuori muuttuu grillissä kivikovaksi.

    Anna kalojen levätä suolakuoressa ennen tarjoilua ja kopsuttele suolakuori rikki. Ole varovainen, ettei kalan pinta rikkoudu ja kalasta tule liian suolainen. Tarjoa lisäksi perunoita.

Kommentit

    Näytä lisää