IS-kala - Reseptit - Ilta-Sanomat

IS-kala

Märkään Ilta-Sanomiin paketoitu kala kypsyy paperikääreessä meneväksi.

15.6.2015 13:15
Määrä4-6 annosta

Ainekset

  • 1 (n. 800 g)

    kuha tai hauki

  • 1-2 tl

    suolaa

  • Täyte:

  • 100 g

    voita

  • 2-3 dl

    ruisleipää murustettuna

  • 1

    solo valkosipuli

  • Lisäksi:

  • valkosipulia

  • voi- tai leivinpaperia

  • Ilta-Sanomat

  • paistilankaa

  • Tarjoiluun:

  • mangoa

  • minttupestoa

  • Minttupesto:

  • n. 2 dl

    minttua

  • 1-2 dl

    öljyä

  • 1

    limetin kuori

  • 0,5 dl

    auringonkukan siemeniä

  • 2-3 rkl

    parmesaania

  • 1

    valkosipulin kynsi

  • 0,5 tl

    suolaa

  • mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Perkaa kala ja huuhtele ja kuivaa se hyvin. Tee viillot kalan pintaan ja mausta se suolalla. Tee täyte. Sekoita pehmeän voin joukkoon ruisleipä ja valkosipuli joko käsin tai monitoimikoneella. Täytä kala ja upota viiltoihin valkosipulia. Nosta kala voipaperin päälle ja paketoi tiiviiksi. Upota lehti veteen ja kastele läpimäräksi. Paketoi kala vielä märkään paperiin ja sido paistilangalla napakaksi paketiksi. Pane kala grilliritilälle tai vuolukiven päälle ja grillaa noin 45 minuuttia. Tarjoile mangon ja mintusta valmistetun peston kera. Tee minttupesto. Pane kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Tarkista maku.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit