Raparperi-juustokakku

Amerikkalainen juustokakku on muuntautumiskykyinen, tässä kakussa maistuu Suomen kesä!
  • 6 tuntia
  • 12 annosta

Ainekset

Pohja:
400 g
suklaahippukeksejä
70 g
voita
Täyte:
500 g
maustamatonta maitorahkaa
300 g
maustamatonta tuorejuustoa esim. Philadelphia
1 tl
vaniljajauhetta
1½ dl
sokeria
½ dl
perunajauhoa
3
kananmunaa
Raparperi-mansikkasose:
250 g
mansikoita
250 g
raparperia

Valmistusohjeet

  1. Hienonna keksit monitoimikoneella karkeaksi rouheeksi. Sulata voi.

    Keitä raparperit ja mansikat soseeksi. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Jäähdytä.

    Vuoraa 23 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Sekoita voi keksimuruun ja painele se vuoan pohjalle.

    Sekoita maitorahka, juusto, vanilja ja sokeri sekaisin. Siivilöi joukkoon perunajauhot ja sekoita kevyesti. Vatkaa munista rakenne rikki kevyesti ja sekoita munat rahka-juustoseokseen vatkaimella kevyesti sekoittaen. Seosta ei tarvitse vatkata kovaa, vain sen verran, että kaikki aineet sekoittuvat.

    Kuumenna uuni 175-asteeseen.

    Kaada juustotaikina vuokaan pohjan päälle. Ota raparperi-mansikkasosetta noin 1 ½ dl ja tiputtele sitä juustoseoksen päälle nokareiksi. Vedä lusikalla tai veitsellä seoksen pintaa niin, että sose sekoittuu juustoseokseen ja kuvioista tulee kauniita marmorisia. Nosta kakku uuniin noin 55 minuutiksi. Laita uunin lämpö nollille ja jätä kakku uuniin jäähtymään uunin luukku raolleen. Anna kakun jäähtyä rauhassa huoneenlämpöiseksi, jonka jälkeen nosta se jääkaappiin viilenemään vähintään pariksi kolmeksi tunniksi.

    Ota kakku huoneenlämpöön puoli tuntia ennen tarjoilua.

    Tarjoile loppu raparperi-mansikkasose kakun kanssa.



Kommentit

    Näytä lisää