Heppakebab speltti-perunarieskalla - Reseptit - Ilta-Sanomat

Heppakebab speltti-perunarieskalla

Heppakebabin voi kääräistä rieskaan ja täytteeksi sopivat salaatit, jogurttikastike ja omenahilloke.

17.6.2015 11:07
Määrä8 annosta
Valmistusaika6 tuntia

Ainekset

  • Hevosenlihamuhennos:

  • 1 kg

    hevosen kulmapaistia

  • 1

    iso sipuli

  • ½ dl

    öljyä

  • 2

    sitruunaruohotankoa

  • 10

    valkosipulinkynttä

  • 5 cm:n

    pala inkivääriä

  • 1 rkl

    kokonaisia korianterinsiemeniä

  • 1 rkl

    jauhettua korianteria

  • 1 rkl

    kokonaisia juustokuminansiemeniä

  • 1 rkl

    jauhettua juustokuminaa

  • 10

    limetin lehteä

  • 5

    currynlehteä

  • 2 rkl

    laadukasta currymausteseosta

  • 2 tl

    suolaa

  • 2 dl

    paseerattua tomaattikastiketta

  • ½ dl

    savuchilitahnaa (chipotle)

  • 400 ml:n

    purkki kookosmaitoa

  • n. ½ l

    vettä

  • Lopuksi:

  • 2 rkl

    sokeria

  • 2 rkl

    punaviinietikkaa

  • 1 rkl

    jauhettua juustokuminaa

  • suolaa tarpeen mukaan

  • 1 tl

    rouhittua mustapippuria

  • Speltti-perunarieskat:

  • 300 g

    perunasosetta

  • 250 g

    spelttialkuvehnäjauhoja

  • 1

    kananmuna

  • vettä tarvittaessa

  • Lisukkeeksi:

  • salaattia

  • kylmää chilisoosia

  • omenahilloa

  • pikkelöityjä sipuleita

  • jugurttikastiketta

Valmistusohjeet

  1. Kuutioi liha. Siivuta sipulit. Ruskista lihakuutiot laakeassa padassa öljyssä ja lisää sipulisiivut. Hienonna sitruunaruoho. Jatka ruskistusta ja lisää kuivat mausteet ja sitruunaruoho. Jatka paistamista hetki. Lisää loput aineet hauduta miedolla lämmöllä kypsäksi 5-6 tunnin ajan. Lisää lopuksi aineet listan lopusta, sekoita ja anna hautua vielä hetki. Tarjoile sesongin salaatin, kylmän chilikastikkeen, omenahillokkeen, pikkelöidyn sipulin ja jogurttikastikkeen kera hyvään leipään käärittynä. Kebabin resepti: Heikki Ahopelto

  2. Rieskan valmistus: Sekoita taikinan ainekset kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Muotoile siitä ohuita rieskoja ja paista rieskat muurin pohjalla kypsiksi. Kääri sisään täytettä ja lisukkeita. Rieskan resepti kirjasta: Speltillä luonollisesti parempaa (Tammi)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit