Heppakebab speltti-perunarieskalla

Heppakebabin voi kääräistä rieskaan ja täytteeksi sopivat salaatit, jogurttikastike ja omenahilloke.
  • 6 tuntia
  • 8 annosta

Ainekset

Hevosenlihamuhennos:
1 kg
hevosen kulmapaistia
1
iso sipuli
½ dl
öljyä
2
sitruunaruohotankoa
10
valkosipulinkynttä
5 cm:n
pala inkivääriä
1 rkl
kokonaisia korianterinsiemeniä
1 rkl
jauhettua korianteria
1 rkl
kokonaisia juustokuminansiemeniä
1 rkl
jauhettua juustokuminaa
10
limetin lehteä
5
currynlehteä
2 rkl
laadukasta currymausteseosta
2 tl
suolaa
2 dl
paseerattua tomaattikastiketta
½ dl
savuchilitahnaa (chipotle)
400 ml:n
purkki kookosmaitoa
n. ½ l
vettä
Lopuksi:
2 rkl
sokeria
2 rkl
punaviinietikkaa
1 rkl
jauhettua juustokuminaa
suolaa tarpeen mukaan
1 tl
rouhittua mustapippuria
Speltti-perunarieskat:
300 g
perunasosetta
250 g
spelttialkuvehnäjauhoja
1
kananmuna
vettä tarvittaessa
Lisukkeeksi:
salaattia
kylmää chilisoosia
omenahilloa
pikkelöityjä sipuleita
jugurttikastiketta

Valmistusohjeet

  1. Kuutioi liha. Siivuta sipulit. Ruskista lihakuutiot laakeassa padassa öljyssä ja lisää sipulisiivut.

    Hienonna sitruunaruoho.

    Jatka ruskistusta ja lisää kuivat mausteet ja sitruunaruoho.

    Jatka paistamista hetki. Lisää loput aineet hauduta miedolla lämmöllä kypsäksi 5-6 tunnin ajan.

    Lisää lopuksi aineet listan lopusta, sekoita ja anna hautua vielä hetki.

    Tarjoile sesongin salaatin, kylmän chilikastikkeen, omenahillokkeen, pikkelöidyn sipulin ja jogurttikastikkeen kera hyvään leipään käärittynä.

    Kebabin resepti: Heikki Ahopelto

  2. Rieskan valmistus:

    Sekoita taikinan ainekset kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Muotoile siitä ohuita rieskoja ja paista rieskat muurin pohjalla kypsiksi. Kääri sisään täytettä ja lisukkeita.

    Rieskan resepti kirjasta: Speltillä luonollisesti parempaa (Tammi)

Kommentit

    Näytä lisää