Rapujen keittäminen

Rapujen keittämisessä tärkeää ovat iso kattila ja oikeat ainesuhteet.

Ainekset

40 kpl
joki- tai täplärapuja
5 l
vettä
2 dl
merisuolaa
5
sokeripalaa
kruunutilliä

Valmistusohjeet

  1. Mausta rapujen keitinvesi suolalla, sokerilla ja tuoreella tillillä ja keitä lientä isossa noin 10 litran kattilassa noin 10 minuuttia.

    Poista liemestä tilli ja tiputa elävät, kylmällä vedellä huuhdellut ravut kattilaan yksitellen.

    Kun ravut ovat kattilassa, keitä niitä koosta riippuen 8-12 minuuttia. Aika lasketaan siitä, kun vesi alkaa uudelleen kiehua.

    Ota kattila liedeltä, lisää joukkoon tuoreita tillin kukintoja ja jäähdytä ravut keitinliemessään.

    Ravut ovat parhaimmillaan 6-12 tunnin kuluttua keittämisestä. Säilytä ravut jääkaapissa.

Kommentit

    Näytä lisää