Reseptit

Paahteinen voi

Ihana luksusvoi syntyy ruskistetulla voilla maustetulla voilla.

Ainekset

200 g
voita
Lisäksi:
(tuoreita yrttejä tai villivihanneksia)
syötäviä kukkia
paahtoleipää

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna puolet voista kattilassa keskilämmöllä ja anna lopun voin lämmetä huoneenlämmössä.

    Liikuttele voikattilaa muutaman kerran. Jatka kuumentamista kunnes voi vaahtoaa ja se saa kullankeltaisen värin. Voin tuoksu muuttuu pähkinäiseksi ja paahteiseksi 8-10 minuutissa. Voin väri syvenee hieman ja pohjalle alkaa muodostua pieniä ruskeita pisteitä. Varo polttamasta voita.

    Kaada voi kulhoon jäähtymään. Älä käytä kattilan pohjalle erottunutta ruskeaa osaa.

    Pane pehmennyt voi ja ruskistettu voi monitoimikoneeseen tai käytä sauvasekoitinta. Soseuta voi kuohkeaksi ja majoneesimaiseksi. Tarkista maku.

    Mausta halutessasi voi tuoreilla, hienonnetuilla yrteillä kuten tillillä tai villivihanneksilla.

Kommentit

    Näytä lisää