Juustopiirakka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Juustopiirakka

Tuhti juustopiirakka on pienenä palana hyvä alkuruoka, joka tarvittaessa käy myös pääruoaksi.

17.6.2015 14:45
Määrä6-8 palaa

Ainekset

  • Pohja:

  • 3 dl

    vehnäjauhoja

  • 125 g

    voita

  • 1/4 tl

    suolaa

  • n. 1 rkl

    kylmää vettä

  • Täyte:

  • 3 dl

    kermaa

  • 3 dl

    maitoa

  • 6

    kananmunaa

  • n. 350 g

    ruotsalaista juusto raastettuna (esim. Allerum Präst tai Västerbotten)

  • 1/4 tl

    suolaa

  • mustapippuria

  • Lisäksi:

  • (n. 1 kg

    herneitä tai paistokuulia)

  • paistettua pekonia, hienonnettua punasipulia, smetanaa ja vuonankaalia

Valmistusohjeet

  1. Tee pohja. Mittaa jauhot, voi ja suola monitoimikoneen kulhoon. Sekoita tasaiseksi ja murumaiseksi. Voit tehdä taikinan myös käsin nyppimällä. Kun seos on tasaista, lisää sekaan pieni määrä kylmää vettä, jotta saat sopivan taikinapallon. Pingota leivinpaperi (n. 26 cm) irtopohjavuoan pohjalle ja voitele reunat. Kauli tai levitä taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen. Pane vuoka jääkaappiin noin 15 minuutiksi. Sekoita täytteen ainekset kevyesti keskenään. Ota taikinapohja kylmästä ja levitä sen päälle leivinpaperi. Kaada päälle paistokuulat tai kuivattuja herneitä ja esipaista pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia. Nosta herneet leivinpapereineen pois pohjan päältä. Kaada täyte pohjalle ja jatka paistamista 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Seuraa paistopintaa, jotta se ei paistu liikaa. Tarjoa piirakka jäähtyneenä smetanan, paistetun pekonin ja punasipulin kera. Koristele vuonankaalilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit