Hiiligrillattua lihaa ja maustevoi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Hiiligrillattua lihaa ja maustevoi

Aito grillipihvi paistetaan kirjaimellisesti tulisten hiilien päällä. Ihana maustevoi kruunaa aterian.

18.6.2015 10:11
Määrä4 annosta

Ainekset

  • 4 kpl

    n. 150 g:n kokoista naudan sisä- tai marmoriulkofileepihviä

  • Maustevoi:

  • 150 g

    pehmeää voita

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 4 rkl

    hienonnettua persiljaa

  • 4 rkl

    hienonnettua rakuunaa

  • 2 tl

    savupaprikajauhetta

  • 1 tl

    mustapippurirouhetta

  • 1 tl

    kiteistä sormisuolaa

Valmistusohjeet

  1. Ota liha pari tuntia ennen grillausta huoneenlämpöön. Tee kunnon hiillos alusta alkaen polttamalla puita tai hiilistä. Jos käytät sytytysnestettä valitse kasviperäinen sytytysaine. Valmista voi sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Lusikoi voi kelmun päälle. Muotoile voista kelmun avulla pitkulainen pötkö. Sido kelmun päät tiukasti rullalle ja nosta voipötkö jääkaappiin jähmettymään. Voit tehdä tämän jo edellisenä päivänä, maustevoi säilyy jääkaapissa muutamia viikkoja. Painele pihvejä vähän ennen paistamista. Paista ne nopeasti kuumassa hiilloksessa muutamien minuuttien ajan. Jätä liha roseeksi sisältä. Tarjoile pihvit maustevoin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit