Reseptit

Neljä ihanaa rub-mausteseosta

Kuivamausteseokset eli rubit hierotaan lihan pintaan ennen grillausta. Niitä voi käyttää jauhettuna myös pöytämausteena.

Ainekset

Itse tehty sitruunapippuri:
2 rkl
viherpippureita
1 rkl
valkopippureita
2
kuivattuja limetin lehtiä
2
laakerinlehteä
2 rkl
kuivattua sitruunankuorta (tai tuoretta)
2 tl
puhdistamatonta merisuolaa
Grillirub:
4 rkl
valmista viispippurisekoitusta
2 tl
kuivattua chilipotlechilirouhetta
1 tl
tulista savupaprikajauhetta
1 rkl
Provencen yrttisekoitusta
Suomi-rub:
4 rkl
kuivattua nokkosta (kuivaa kasvikuivurissa tai uunissa)
2 rkl
kuivattuja kuusenkerkkiä (kuivaa kasvikuivurissa tai uunissa)
5 g
kuivattuja metsäsieniä
1 dl
kuivattuja vihanneksia (esim. kaupan valmista kuivavihannespussisekoitusta tai itse kuivattua)
3 tl
puhdistamatonta merisuolaa
Meksoko-rub:
2 tl
kuivattua raastettua limetin kuorta
3 kpl
kuivia limetinlehtiä
1 tl
chilipotlechilirouhetta
2 rkl
puhdistamatonta merisuolaa

Valmistusohjeet

  1. Itse tehty sitruunapippuri:

    Jauha kaikki aineet huhmareessa ja hiero haluamasi lihan päälle.
  2. Grillirub:

    Murskaa kaikki ainekset rouheeksi huhmareessa. Hiero haluamasi grillilihojen päälle.
  3. Suomi-rub:

    Kuivaa ainekset kasvikuivurissa tai uunissa. Hienonna ainekset jauheeksi tehosekoittimessa tai huhmareessa. Hiero haluamaasi lihaan esim. riistaan.
  4. Meksiko-rub:

    Sekoita ainekset jauheeksi tehosekoittimessa tai hienonna huhmareessa. Ripottele esim. tuoreen siivuiksi leikatun kurkun päälle. Seos toimii myös tuoreen ananaksen kanssa. Meksikossa rannalla myydään kurkku-, ananas- ja mangosiivuja, joiden päälle ripotellaan lime-chilisuolaa tai pelkästään tulista chilikastiketta.

Kommentit

    Näytä lisää