Neljä ihanaa rub-mausteseosta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Neljä ihanaa rub-mausteseosta

Kuivamausteseokset eli rubit hierotaan lihan pintaan ennen grillausta. Niitä voi käyttää jauhettuna myös pöytämausteena.

18.6.2015 12:32

Ainekset

  • Itse tehty sitruunapippuri:

  • 2 rkl

    viherpippureita

  • 1 rkl

    valkopippureita

  • 2

    kuivattuja limetin lehtiä

  • 2

    laakerinlehteä

  • 2 rkl

    kuivattua sitruunankuorta (tai tuoretta)

  • 2 tl

    puhdistamatonta merisuolaa

  • Grillirub:

  • 4 rkl

    valmista viispippurisekoitusta

  • 2 tl

    kuivattua chilipotlechilirouhetta

  • 1 tl

    tulista savupaprikajauhetta

  • 1 rkl

    Provencen yrttisekoitusta

  • Suomi-rub:

  • 4 rkl

    kuivattua nokkosta (kuivaa kasvikuivurissa tai uunissa)

  • 2 rkl

    kuivattuja kuusenkerkkiä (kuivaa kasvikuivurissa tai uunissa)

  • 5 g

    kuivattuja metsäsieniä

  • 1 dl

    kuivattuja vihanneksia (esim. kaupan valmista kuivavihannespussisekoitusta tai itse kuivattua)

  • 3 tl

    puhdistamatonta merisuolaa

  • Meksoko-rub:

  • 2 tl

    kuivattua raastettua limetin kuorta

  • 3 kpl

    kuivia limetinlehtiä

  • 1 tl

    chilipotlechilirouhetta

  • 2 rkl

    puhdistamatonta merisuolaa

Valmistusohjeet

  1. Itse tehty sitruunapippuri: Jauha kaikki aineet huhmareessa ja hiero haluamasi lihan päälle.

  2. Grillirub: Murskaa kaikki ainekset rouheeksi huhmareessa. Hiero haluamasi grillilihojen päälle.

  3. Suomi-rub: Kuivaa ainekset kasvikuivurissa tai uunissa. Hienonna ainekset jauheeksi tehosekoittimessa tai huhmareessa. Hiero haluamaasi lihaan esim. riistaan.

  4. Meksiko-rub: Sekoita ainekset jauheeksi tehosekoittimessa tai hienonna huhmareessa. Ripottele esim. tuoreen siivuiksi leikatun kurkun päälle. Seos toimii myös tuoreen ananaksen kanssa. Meksikossa rannalla myydään kurkku-, ananas- ja mangosiivuja, joiden päälle ripotellaan lime-chilisuolaa tai pelkästään tulista chilikastiketta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit