Grillattua kukkakaalia sinappi– rusinakastikkeella

Kukkakaali on monikäyttöinen grillattava.
  • 10 annosta

Ainekset

Kastike:
3/4 dl
rusinoita
nippu lehtipersiljaa
1 ½ rkl
valkoviinietikkaa
1 rkl
Dijonin sinappia
1 rkl
juoksevaa hunajaa
4 ½ rkl
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Grillattu kukkakaali:
1 kg
kukkakaalia
suolaa
oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Hienonna rusinat ja lehtipersilja.

    Sekoita loput ainekset pienessä kulhossa (tai laita kannelliseen purkkiin ja ravistele). Lisää rusinat ja lehtipersilja. Mausta suolalla ja pippurilla.

    Leikkaa kukkakaali nupuiksi. Säästä lehdet, mikäli ne ovat hyvässä kunnossa. Voit tarjoilla ne salaatin kanssa (hienonna ja sekoita salaatin joukkoon).

    Pyörittele nuput suolassa ja oliiviöljyssä. Grillaa keskikuumalla grillillä noin 10 minuuttia, välillä kääntäen, kunnes nuput ovat saaneet väriä ja ovat pehmenneet. Grillatuissa nupuissa saa olla purutuntumaa jäljellä.
  2. Resepti: Kira Åkerström-Kekkonen

Kommentit

    Näytä lisää