Grillattua tofua ja nektariinia chimichurrikylvyssä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Grillattua tofua ja nektariinia chimichurrikylvyssä

Maukas tofu saa paistopinnan grillissä. Tarjoile sen kanssa nektariineja ja yrttikastiketta.

24.6.2015 12:07
Määrä4 annosta

Ainekset

  • Chimichurri:

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1

    punainen chili

  • 1 dl

    tiiviisti paineltua lehtipersiljaa

  • ½ dl

    tiiviisti paineltua oreganoa

  • ½ dl

    tiiviisti paineltua korianteria

  • ½ dl

    punaviinietikkaa

  • ½ dl

    oliiviöljyä

  • ½ dl

    vettä

  • 1 tl

    suolaa

  • Grillattu tofu:

  • 500 g

    maustamatonta tofua

  • suolaa

  • mustapippuria

  • oliiviöljyä

  • Lisäksi:

  • ½ dl

    paahdettuja manteleita tai maapähkinöitä

  • 4

    kypsää nektariinia

  • oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Valmista chimichurri hienontamalla valkosipuli, chili (poista siemenet) ja yrtit. Sekoita muiden ainesten kanssa vuoassa. Leikkaa tofu pituudelta kolmeen osaan, leikkaa osat vinottain kahtia. Mausta tofu suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Grillaa tofulle kuumalla grillillä kauniit raidat. Laita tofu chimichurrin sekaan, sekoita ja anna maustua vähintään tunti jääkaapissa. Paahda sillä välin pähkinät ja rouhi ne veitsen avulla. Leikkaa nektariinit neljään osaan ja pyörittele öljyssä. Grillaa kuumalla grillillä kauniit raidat juuri ennen tarjoilua. Jos haluat tarjoilla tofun lämpimänä, grillaa se toisen kerran marinoinnin jälkeen. Voit myös tarjoilla tofun kylmänä. Sekoita tofun joukkoon nektariinit ja mantelit. Mausta tarvittaessa suolalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit