Pippurimansikat ja minipavlovat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Pippurimansikat ja minipavlovat

Pippuri on yllättävä, mutta maukas mauste mansikoille.

24.6.2015 12:35
Määrä15
Valmistusaika4 tuntia
Energia70

Ainekset

  • Minipavlova:

  • 4

    valkuaista

  • 2 ½ dl

    sokeria

  • 2 tl

    maissitärkkelysjauhoa

  • 1 tl

    omenaviinietikkaa

  • Mansikat:

  • 1 l

    mansikoita

  • 1 rkl

    viiden pippurin seosta esim. Pirkka tai sekoita itse

  • Lisäksi:

  • 200 g

    sitruunalla maustettua rahkaa

Valmistusohjeet

  1. Pavlovat: Erottele huolellisesti valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja lisää puolet sokerista hiljalleen joukkoon. Sekoita loput sokerista sekä maissitärkkelysjauhot vaahtoon. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää. Lisää omenaviinietikka ja vatkaa vielä hetki. Muotoile pavlovapohjat kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle lusikoiden tai pursottimella. Paista uunin alatasolla 125 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä uuninluukku raolleen. Anna pohjien jäähtyä uunissa. Mansikat: Rouhi pippurit huhmareessa. Pilko mansikat ja sekoita pippurirouhe niiden joukkoon. Anna maustua hetki. Lusikoi pohjien päälle maitorahkaa ja rahkan päälle mansikoita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit