Maidoton mansikka-raparperijäätelö - Reseptit - Ilta-Sanomat

Maidoton mansikka-raparperijäätelö

Raparperi on kesän klassikkoherkku, joka yhdistettynä mansikoihin ja kookokseen saa aikaan taivaallisen kesänautinnon!

24.6.2015 14:26

Ainekset

  • 2

    isoa raparperinvartta

  • 1 tlk

    400 ml täysirasvaista kookosmaitoa (yön yli jääkaapissa säilytettyä)

  • 1 rkl

    cashewvoita (tai kookosvoita)

  • 1 rkl

    neitsytkookosöljyä

  • 3-5 rkl

    luomuhunajaa (tai kookossiirappia tai muuta makeuttajaa)

  • ½ tl

    vanljauutetta

  • 2 ½ dl

    tuoreita mansikoita

Valmistusohjeet

  1. Huuhtaise raparperin varret ja pilko ne pieniksi paloiksi. Avaa kookosmaitopurkki ja kaavi ainoastaan paksu valkoinen kerma tehosekoitttimeen. Lisää raparperit, cashew-voi, kookosöljy, hunaja, vanilja sekä puolet mansikoista. Sekoita, kunnes saat kermaisen sileän seoksen. Maista ja lisää makeutusta tarvittaessa. Kaada seos jäätelökoneeseen ja valmista jäätelö koneen ohjeiden mukaan. Pilko sillä aikaa jäljelle jääneet mansikat pieniksi paloiksi. Juuri ennen kuin jäätelö on valmista, lisää joukkoon pilkotut mansikat. Tarjoile heti tai siirrä pakastuksen kestävään astiaan ja laita pakkaseen tarjoiluun saakka. Ilman jäätelökonetta: Voit myös kaataa seoksen isoon kulhoon, lisätä varovasti sekoittaen pilkotut mansikat ja laittaa sitten kulhon pakkaseen jähmettymään noin 3 tunniksi, sekoittaen aina 30 minuutin välein, jotta jäätelöstä tulee ihanan kermaista. Anna jäätelön pehmetä noin 10-15 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile tuoreiden mansikoiden kera ja nautiskele ihanasta kesäherkusta!

  2. Resepti: Virpi Mikkonen & Tuulia Talvio - Kind Ice Cream for You e-kirja

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit