Monikäyttöinen grillisoosi

Monikäyttöinen soosi sopii niin lihalle, kalalle kuin kasviksillekin.

Ainekset

½ dl
voimakasta vihreää keitettyä teetä jäähdytettynä
1 dl
gochujang korealaista chilikastiketta
2 rkl
hunajaa
1
appelsiinin puristettu mehu
1
limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
1 tl
pippurirouhetta (esim. Pirkan viisi pippuria)
tai yhdistele itse erilaisia pippureita
1 tl
hienoa merisuolaa
(öljyä)

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja purkita. Soosi säilyy hyvänä parikin viikkoa, jos pidät purkin puhtaana.

    Käytä marinadina, kastikkeiden maustamiseen tai sivele grillattujen kasvisten päälle juuri ennen tarjoilua.

    Voit sekoittaa joukkoon halutessasi öljyä.

Kommentit

    Näytä lisää