Grilli-banoffee - Reseptit - Ilta-Sanomat

Grilli-banoffee

Banoffee piirakan kesäinen versio tehdään kokonaisesta banaanista.

24.6.2015 15:58
Määrä4 annosta

Ainekset

  • 4

    banaania

  • 1 prk

    eli 397 g:n purkki makeutettua kondensoitua maitoa

  • tai valmiiksi keitettyä kinuskia

  • 8

    Digestive-keksiä

  • 4 rkl

    mantelirouhetta

  • 1 tl

    kanelia

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 50 g

    tummaa suklaata

Valmistusohjeet

  1. Aloita keittämällä kondensoitu maito kinuskiksi. Tähän menee noin 3 tuntia + jäähdyttäminen. Poista purkista etiketit. Laita säilykepurkki kattilaan, ja varaa niin iso kattila, että purkin ja kattilan reunaan jää reilusti tilaa vedelle kiehua. Vettä pitää olla niin paljon, että purkki peittyy kokonaan. Keitä säilykepurkkia 3 h runsaassa vedessä kannen alla. Maito muuttuu keittäessä herkulliseksi toffeeksi. Älä avaa purkkia, vaan keitä se suljettuna. Lisää kiehuvaa vettä kattilaan, jos se haihtuu. Anna veden kiehua koko ajan ja varmista, että purkki on veden alla koko ajan. Kolmen tunnin kuluttua purkissa oleva maito on muuttunut makeaksi toffeeksi. Anna purkin jäähtyä ennen avaamista, muuten toffee saattaa roiskahtaa kasvoille purkkia avatessa.

  2. Murusta keksit hienoksi jauheeksi. Paahda keksimuruja ja mantelijauhetta pannulla hetki. Mausta seos kanelilla. Vaahdota kerma. Raasta suklaa. Kääri banaanit jokainen folioon. Grillaa niitä noin 3-4 minuuttia. Ota banaani foliosta ja nosta se tarjoilulautaselle. Avaa banaani veitsellä. Ripottele pinnalle keksimurua, pursota päälle kermavaahtoa, lusikoi annoksiin kinuskikastiketta ja ripottele päälle viimeiseksi suklaaraastetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit