Grilli-banoffee

Banoffee piirakan kesäinen versio tehdään kokonaisesta banaanista.
  • 4 annosta

Ainekset

4
banaania
1 prk
eli 397 g:n purkki makeutettua kondensoitua maitoa
tai valmiiksi keitettyä kinuskia
8
Digestive-keksiä
4 rkl
mantelirouhetta
1 tl
kanelia
2 dl
kuohukermaa
50 g
tummaa suklaata

Valmistusohjeet

  1. Aloita keittämällä kondensoitu maito kinuskiksi. Tähän menee noin 3 tuntia + jäähdyttäminen.

    Poista purkista etiketit. Laita säilykepurkki kattilaan, ja varaa niin iso kattila, että purkin ja kattilan reunaan jää reilusti tilaa vedelle kiehua. Vettä pitää olla niin paljon, että purkki peittyy kokonaan. Keitä säilykepurkkia 3 h runsaassa vedessä kannen alla. Maito muuttuu keittäessä herkulliseksi toffeeksi. Älä avaa purkkia, vaan keitä se suljettuna.

    Lisää kiehuvaa vettä kattilaan, jos se haihtuu.

    Anna veden kiehua koko ajan ja varmista, että purkki on veden alla koko ajan. Kolmen tunnin kuluttua purkissa oleva maito on muuttunut makeaksi toffeeksi.

    Anna purkin jäähtyä ennen avaamista, muuten toffee saattaa roiskahtaa kasvoille purkkia avatessa.

  2. Murusta keksit hienoksi jauheeksi. Paahda keksimuruja ja mantelijauhetta pannulla hetki. Mausta seos kanelilla.

    Vaahdota kerma. Raasta suklaa.

    Kääri banaanit jokainen folioon. Grillaa niitä noin 3-4 minuuttia.

    Ota banaani foliosta ja nosta se tarjoilulautaselle. Avaa banaani veitsellä.

    Ripottele pinnalle keksimurua, pursota päälle kermavaahtoa, lusikoi annoksiin kinuskikastiketta ja ripottele päälle viimeiseksi suklaaraastetta.

Kommentit

    Näytä lisää