Mansikka-juustosalaatti

Mansikka ja grillattu halloumijuusto ovat täydellinen yhdistelmä.
  • 10 min
  • 4 annosta

Ainekset

2
nippua vesikrassia tai vihreää raikasta salaattia
250 g
halloumijuustoa tai muuta grillijuustoa
4 rkl
mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä
2 l
tuoreita mansikoita
½ tl
roseepippureita
½ tl
vihrepippureita
½ tl
mustapippureita
½ tl
kiinanpippuria (saa aasialaisia elintarvikkeita myyvistä kaupoista)
2 rkl
valkoviini- tai punaviinietikkaa
3 rkl
oliiviöljyä
hyppysellinen sokeria
laadukasta suolaa esim. suolankukkaa

Valmistusohjeet

  1. Paahda seesaminsiemenet. Murskaa pippurit huhmareessa.

    Siivuta halloumijuusto. Paista halloumijuustot kuumalla parilalla tai pannulla.

  2. Irrota mansikoista kannat ja leikkaa ne neljään osaan riippuen mansikoiden koosta. Ripottele pippurimurskaa oman maun mukaan mansikoiden päälle. Sekoita ja anna maustua pari minuuttia.


  3. Asettele tarjoiluastian pohjalle vähän vesikrassia ja paistetut halloumijuustosiivut niiden päälle. Lusikoi juuston päälle pippurimansikat ja koristele lopulla vesikrassilla ja seesaminsiemenillä.

    Sekoita etikka, öljy, sokeri ja suola. Pirskottele kastike salaatin päälle.


    Astialaina: Moko

Kommentit

    Näytä lisää