Mansikka-juustosalaatti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mansikka-juustosalaatti

Mansikka ja grillattu halloumijuusto ovat täydellinen yhdistelmä.

2.7.2015 9:41
Määrä4 annosta
Valmistusaika10 min

Ainekset

  • 2

    nippua vesikrassia tai vihreää raikasta salaattia

  • 250 g

    halloumijuustoa tai muuta grillijuustoa

  • 4 rkl

    mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä

  • 2 l

    tuoreita mansikoita

  • ½ tl

    roseepippureita

  • ½ tl

    vihrepippureita

  • ½ tl

    mustapippureita

  • ½ tl

    kiinanpippuria (saa aasialaisia elintarvikkeita myyvistä kaupoista)

  • 2 rkl

    valkoviini- tai punaviinietikkaa

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  • hyppysellinen sokeria

  • laadukasta suolaa esim. suolankukkaa

Valmistusohjeet

  1. Paahda seesaminsiemenet. Murskaa pippurit huhmareessa. Siivuta halloumijuusto. Paista halloumijuustot kuumalla parilalla tai pannulla.

  2. Irrota mansikoista kannat ja leikkaa ne neljään osaan riippuen mansikoiden koosta. Ripottele pippurimurskaa oman maun mukaan mansikoiden päälle. Sekoita ja anna maustua pari minuuttia.

  3. Asettele tarjoiluastian pohjalle vähän vesikrassia ja paistetut halloumijuustosiivut niiden päälle. Lusikoi juuston päälle pippurimansikat ja koristele lopulla vesikrassilla ja seesaminsiemenillä. Sekoita etikka, öljy, sokeri ja suola. Pirskottele kastike salaatin päälle. Astialaina: Moko

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit