Alaston mansikkakakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Alaston mansikkakakku

Alaston mansikkakakku ei tarvitse päälleen kermakuorrutusta. Ronskisti koristeltu kakku on näyttävä sellaisenaan.

2.7.2015 9:55
Määrä12 palaa

Ainekset

  • Pohja:

  • 4

    munaa

  • 1 ½ dl

    sokeria

  • 1 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 dl

    perunajauhoja

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • 1 tl

    raastettua sitruunankuorta

  • Kostutukseen:

  • 1 dl

    maitoa

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • Mansikkasose:

  • 1 l

    mansikoita

  • ½ tl

    vaniljajauhetta tai loraus vaniljauutetta

  • Vuohenjuusto-rahkatäyte:

  • 2 x 150 g:n

    purkki pehmeää Chavroux vuohenjuustoa

  • 500 g

    maustamatonta maitorahkaa

  • 4 rkl

    hunajaa

  • ½ tl

    vaniljajauhetta tai vaniljauutetta

  • Lisäksi:

  • 1 l

    mansikoita

  • 2-4 rkl

    strösseleitä

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200-asteeseen. Voitele 2 l:n kakkuvuoka ja korppujauhota se huolellisesti. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Lisää sitruunankuori ja sekoita kevyesti. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 200-asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyyttä. Jos kakku ei ole täysin kypsä, jatka paistamista vielä hetki. Kumoa jäähtynyt kakkupohja ja leikkaa se kolmeen osaan. Sekoita vaniljasokeri maitoon. Kostuta kakkupalat yksi kerrallaan vasta kun kokoat kakun. Etukäteen kostutetut kakkupalat ovat vaikea nostaa, joten kostuta ne vasta kun täyte on levitetty. Sekoita pehmeään vuohenjuustoon maitorahka, hunaja ja vaniljajauhe. Soseuta haarukalla 1 l mansikoita ja mausta se vaniljalla. Kostuta pohjimmainen kakkulevy ja levitä päälle 1/3 osa vuohenjuusto-rahkatäytteestä. Lusikoi päälle puolet mansikkasoseesta. Aseta toinen kakkupohja päälle ja kostuta se. Levitä päälle yksi osa vuohenjuusto-rahkatäytettä ja sen päälle loput mansikkasoseesta. Nosta päällimmäiseksi viimeinen kakkupohja, kostuta se ja levitä päälle loput vuohenjuusto-rahkatäytteestä. Nosta kakku jääkaappiin tunniksi. Koristele sen jälkeen ja nauti heti. Siivuta mansikat ja koristele kakku niillä sekä strösseleillä juuri ennen tarjoilua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit