Reseptit

Kesärullat pikkelivihanneksista ja kanasta

Pikkelivihanneksilla ja kanalla täytetyt kesärullat ovat raikasta syötävää.
  • 1 t
  • 14 rullaa
  • 90 kcal / rulla

Ainekset

14
riisipaperia
100 g
herneitä
pieni nippu minttua
pieni nippu thaibasilikaa
150-200 g
kypsää broileria tai kalkkunaa
(myös katkaravut ja kypsä kala käy)
2
porkkanaa
10 cm:n
pala retikkaa
Pikkeliliemi:
1 ½ dl
riisiviinietikkaa
4 rkl
sokeria
2 tl
suolaa
2
punaista chiliä

Valmistusohjeet

  1. Valmistele ensin täytteet. Pikkelikasvikset kannattaa tehdä ainakin pari tuntia etukäteen, mieluiten edellisenä päivänä.

    Liota riisiviinietikkaan sokeri ja suola ravistelemalla niitä purkissa. Hienonna chili joukkoon. Siivuta porkkanat ja retikka ohuiksi siivuiksi ja lisää kasvikset purkkiin. Ravistele ja anna maustua jääkaapissa pari kertaa purkkia käännellen.

    Yhdistä herneet ja yrtit sekoittamalla ne karkeaksi soseeksi tehosekoittimessa.

    Paista broileri kypsäksi. Sen ei tarvitse olla lämmintä kun rullat tehdään.

    Liota riisipapereita yksi kerrallaan lämpimässä vedessä. Nosta paperi varovasti lautaselle. Paperi pehmenee nopeasti kostuessaan. Kun paperi on pehmeää, lusikoi päälle hernesosetta, sen päälle kanaa ja sen päälle pikkelivihanneksia ja chilejä.

    Kääri paperi rullalle taittaen sivut paperin sisään tiiviisti.

    Tee kaikki rullat heti valmiiksi ja nauti saman tien. Niitä voi dippailla esim. riisiviinietikkaan, joka on maustettu kalakastikkeella, makealla chilisoosilla, limemehulla ja seesaminsiemenillä.

Kommentit

    Näytä lisää

    Luetuimmat Reseptit