Nokkosletut

Nokkosletut ovat parasta kesäruokaa.
  • 1 t
  • 4 annosta
  • 190 kcal / annos

Ainekset

2 dl
ryöpättyä nokkosta
2
munaa
3 dl
maitoa
2 dl
nokkosten ryöppäysvettä
2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
1 rkl
öljyä

Valmistusohjeet


  1. Pese nokkoset ja ryöppää ne nopeasti. Ota keittoneste talteen. Hienonna nokkonen pieneksi silpuksi. Jäähdytä liemi.

    Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon puolet maidosta ja puolet nokkosen jäähtyneestä keitinvedestä ja sitten jauhot. Lisää sitten loput maidosta ja keitinvedestä, hienonnettu nokkonen, suola ja öljy.

    Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Paista taikinasta paistinpannulla lettuja. Tarjoile sellaisenaan tai haluamiesi lisukkeiden kanssa. Nokkosletut maistuvat ihanalle savukalan ja smetanan kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää