Kotitekoinen pehmeä juusto

Ricottatyyppinen pehmeä kotijuusto on helppo valmistaa itse.
  • vähintään 45 min
  • 4 annosta

Ainekset

1 l
vanhanajan luomutäysmaitoa (rasvaa yli 4 g / 100 g:ssa)
3 rkl
väkiviinaetikkaa tai valkoviinietikkaa
(myös maustetut etikat käyvät)
2 tl
suolaa esim. itse tehtyä maustesuolaa kuten
sienisuolaa, lipstikkasuolaa tai yrttisuolaa
Lisäksi maun mukaan:
hienonnettuja tuoreita yrttejä
Tarjoiluun:
tomaattia
oliiviöljyä
mustapippuria
sormisuolaa

Valmistusohjeet

  1. Kaada maito kattilaan. Lisää suola. Suolaa voi laittaa vähemmänkin jos ei halua voimakkaasti suolaista.

    Kuumentele pikkuhiljaa puukauhalla kattilan pohjia myöden sekoitellen kunnes maito on melkein kiehuvaa.

    Käytä keittiömittaria jos käytössäsi on sellainen. Maidon pitää olla 88 astetta kun lisäät etikan.

    Lisää etikka ja nosta maito pois kuumalta levyltä. Maito rupeaa heroittumaan ja tulee kokkareiseksi. Sekoita kevyesti puulastalla seosta.

    Anna maidon seistä pöydällä noin kymmenen minuuttia.

    Vuoraa siivilä harsoliinalla ja kaada maito siihen. Anna valua ainakin puoli tuntia. Mitä pidempään se valuu, sitä kiinteämpää juustosta tulee.

    Säästä valunut hera ja käytä se esim. smoothien joukkoon tai leivotaan.

    Lusikoi valunut juusto harsosta tarjoiluastiaan ja koristele oman maun mukaan esim. tomaattisiivuilla ja oliiviöljyllä. Voit rouhaista päälle myös mustapippuria ja ripotella maun mukaan sormisuolaa.

    Valmiin juuston voi käyttää sellaisenaan leivän päällä, tarjota salaatin kanssa tai esim. raviolien täytteenä. Se säilyy jääkaapissa pari päivää.

Kommentit

    Näytä lisää