Hot dogit savupaprikamajoneesilla ja pikkelöidyillä vihanneksilla

Hodarit kelpaavat sesongista toiseen. Kesällä tee lisukkeeksi pikkelöidyt kesävihannekset.
  • 6

Ainekset

Hodarisämpylät:
1 dl
42-asteista vettä
2 rkl
maitoa
1 tl
kuivahiivaa
1 rkl
sokeria
3/4 tl
suolaa
1
kananmuna
4 dl
vehnäjauhoja + vähän lisää alustamiseen
2 rkl
huoneenlämpöistä voita
Pikkelöidyt vihannekset:
2 dl
riisiviinietikkaa
1 dl
sokeria
1 dl
vettä
½ tl
suolaa
½
kurkku
2
porkkanaa
Savupaprikamajoneesi:
1
huoneenlämpöinen kananmuna
2 dl
huoneenlämpöistä rypsiöljyä
2 tl
dijoninsinappia
1 tl
omenaviinietikkaa
½ tl
savupaprikajauhetta
½
valkosipulinkynsi
ripaus sokeria ja suolaa
Lisäksi:
merguez- tai chorizonakkeja
amerikkalaista sinappia
sriracha-chilikastiketta

Valmistusohjeet

  1. Tee sämpylät:

    Sekoita vesi, maito, sokeri, suola ja hiiva keskenään. Anna levätä noin viisi minuuttia. Vatkaa kananmuna kevyesti haarukalla.

    Laita vehnäjauhot kulhoon, nypi joukkoon pehmeä voi. Kaada päälle levännyt vesiseos ja vatkattu kananmuna. Sekoita taikinaa kauhalla ja kippaa taikina jauhotetulle pöydälle.

    Vaivaa taikinaa lisäillen vehnäjauhoja pikkuhiljaa. Taikina saa olla suhteellisen pehmeää, jotta sämpylöistä tulee ilmavia. Kun olet vaivannut taikinan kimmoisaksi, laita se lämpimään paikkaan kohoamaan noin kahdeksi tunniksi.

    Leikkaa kohonneesta taikinasta sopivan kokoisia paloja ja muotoile hot dog -sämpylät.

    Anna kohota vielä tunti leivinpaperilla vuoratulla pellillä. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele sämpylät kevyesti vatkatulla kananmunalla. Paista sämpylöitä uunissa n. 10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet kauniin värin. Anna jäähtyä.





  2. Valmista vihannekset. Ravistele etikka, sokeri, vesi ja suola kannellisessa purkissa niin, että sokeri sulaa. Suikaloi kurkku ja porkkana ohuiksi. Sekoita suikaloidut vihannekset liemen joukkoon ja laita jääkaappiin vetäytymään vähintään 30 minuutiksi.
  3. Valmista majoneesi. Riko kananmuna korkeaan astiaan ja lisää loput ainekset. Aseta kulhon pohjalle sauvasekoittimen pää ja käynnistä se. Vedä sauvasekoitinta hitaasti ylös alas kunnes seoksesta muodostuu paksu majoneesi. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita.

  4. Grillaa makkarat ja täytä sämpylät makkaralla, majoneesilla, pikkelöidyillä vihanneksilla, sinapilla ja chilikastikkeella.

Kommentit

    Näytä lisää