Reseptit

Maissiperunachowder

Makealla maissilla kruunattu keitto sopii vaikkapa rapujuhlien alkuruoaksi.
  • 6 annosta

Ainekset

150 g
pekonia
2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
500 g
perunaa
4
raakaa maissintähkää
2 dl
valkoviiniä
6 dl
kasvislientä
1 dl
kermaa
1
sitruunan kuoret
tujaus sitruunan mehua
ripaus cayennepippuria
tuoretta korianteria

Valmistusohjeet

  1. Hienonna pekoni ja laita isoon kattilaan. Ruskista pekoni.

    Hienonna sillä välin sipuli ja valkosipuli. Kuori ja leikkaa perunat suupaloiksi.

    Lisää sipuli ja valkosipuli pekonin joukkoon (lisää myös hieman öljyä, mikäli tarvetta). Kuullota sipulia noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä.

    Laita maissintähkät pystyyn kulhoon ja leikkaa jyvät kulhoon. Laita 1 dl jyviä sivuun paahtamista varten.

    Kaada viini sipulin ja pekonin joukkoon, keitä kunnes puolet on jäljellä. Lisää kasvisliemi, perunat ja ripaus suolaa. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat hieman pehmenneet mutta purutuntumaa on vielä reippaasti. Lisää maissinjyvät ja keitä vielä noin 6 minuuttia, kunnes perunat ja maissit ovat pehmenneet.

    Kaada 1/4 keitosta tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Kaada takaisin kattilaan kerman kanssa. Lämmitä ja mausta raastetulla sitruunankuorella, sitruunan mehulla, cayennepippurilla ja mustapippurilla.

    Paahda sivuun otetut maissinjyvät 250 asteen grillivastuksella noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet reippaasti väriä.

    Asettele keitto lautasille, koristele paahdetulla maissilla, korianterilla ja oliiviöljyllä.

Kommentit

    Näytä lisää