Marenkikääretorttu mustaherukoilla ja paahdetulla valkosuklaalla

Mustaherukoilla täytetty kääretorttu saa makua paahdetusta valkosuklaasta.
  • 8 annosta

Ainekset

Pohja
6
kananmunanvalkuaista
2 dl
erikoishienoa sokeria
1 dl
hasselpähkinärouhetta
3/4 dl
maissitärkkelystä
1 tl
valkoviinietikkaa
Täyte
1 (á 185 g) levy
valkosuklaata
2 dl
kuohukermaa
1 dl
mascarponetuorejuustoa
1 dl
turkkilaista jogurttia
1 rkl
tomusokeria
400 g
tuoreita tai sulatettuja pakaste mustaherukoita

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

    Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kevyeksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen, kunnes seoksesta muodostuu kiiltävä marenki.

    Kääntele joukkoon pähkinärouhe, maissitärkkelys ja etikka.

    Levitä tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista noin 15 minuuttia, kunnes pohja on kullanruskea. Anna jäähtyä.

    Lämmitä uuni 175 asteeseen.

    Aseta valkosuklaalevy leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda uunissa noin 8 minuuttia, kerran sekoittaen, kunnes suklaa on kullanruskeaa. Anna jäähtyä ja murusta.

    Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone, jogurtti ja tomusokeri.

    Kääntele joukkoon 300 g mustaherukoita (säästä loput koristelua varten) ja jäähtynyt valkosuklaa.

    Levitä täyte pohjan päälle ja rullaa kääretortuksi. Koristele mustaherukoilla ja tomusokerilla. Torttu pysyy hyvänä jääkaapissa pari tuntia.

Kommentit

    Näytä lisää