Bataattiburger

Bataattiviipaleista saa mehevät kannet burgereihin.
  • 20 min
  • 4 annosta
  • 90 kcal

Ainekset

2 isoa
bataattia
2 rkl
öljyä
600 g
siikaa tai muuta vaaleaa kalaa
suolaa
Leivitykseen:
2 dl
vehnäjauhoja
3
kananmunaa
3 dl
pankojauhoja
Paistamiseen:
½ dl
öljyä
20 g
voita
Pikkelivihannekset:
4
porkkanaa
10 cm:n
pala retikkaa
1½ dl
riisiviinietikkaa
½ dl
sokeria
1 tl
suolaa
2
tuoretta chiliä
1
limetin puristettu mehu
Kastike:
120 g
smetanaa tai majoneesia
4 rkl
Sriracha-chilikastiketta

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin pikkelikasvikset. Kuori ja suikaloi porkkana ja retikka. Sekoita riisiviinietikka, sokeri, suola, hienonnettu chili ja puristettu limetin mehu. Kaada liemi porkkana- ja retikkasuikaleiden joukkoon. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia ennen käyttöä.

    Sekoita chilikastike smetanaan. Nosta kylmään siksi aikaa kun burgerit ovat valmiit koottaviksi.

    Kuori bataatit ja leikkaa paksuimmista kohdista 8 siivua. Käytä loppu bataatti esim. keittoon tai paahda uunissa. Sivele bataattisiivut öljyllä ja nosta grilliin kypsymään.

    Suolaa kalafileet ja leikkaa fileet pitkulaisiksi paloiksi. Leivitä fileet. Kieritä ne ensin vehnäjauhossa, sitten kevyesti vatkatussa munassa ja sitten pankojauhossa. Kuumenna kasarissa öljyä ja voita. Paista leivitetyt kalafileet runsaassa määrässä rasvaa. Paista niitä pari minuuttia. Nosta valumaan talouspaperin päälle lautaselle.

    Kokoa kypsien bataattisiivujen väliin kastiketta, leivitetyt kalafileet ja pikkelivihanneksia.

Kommentit

    Näytä lisää