Reseptit
Kana-fetasalaatti lehtikaalilla ja harissavinaigrettella

Kana-fetasalaatti lehtikaalilla ja harissavinaigrettella
Tämä ruokaisa salaatti sopii vaikkapa lounaaksi.
- 2 annosta
Ainekset
- Vinaigrette:
- 1 ½ rkl
- omenaviinietikkaa
- 2 tl
- hunajaa
- 2 tl
- harissatahnaa
- 3 rkl
- oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- Salaatti:
- 6 dl
- tiiviisti paineltua paksulehtistä lehtikaalia
- 1
- appelsiini
- 3/4 dl
- kivettömiä kalamata-oliiveja
- 1 dl
- tiiviisti paineltua lehtipersiljaa
- ½ dl
- tiiviisti paineltua korianteria
- 1/4
- grillattua broileria (tai 2 grillattua broilerinkoipea)
- 1 ps
- jääsalaattia
- 4 rkl
- kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä
- ½ pkt
- fetaa (vuohen- ja/tai lampaanmaidosta valmistettua, á 200 g)
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohjeet
- Sekoita vinaigretten ainekset pienessä kulhossa tai ravistele kannellisessa purkissa.
Leikkaa lehtikaalista kova lehtiruoti pois ja hienonna. Laita isoon kulhoon ja sekoita joukkoon puolet vinaigrettesta.
Laita sivuun maustumaan.
Kuori ja paloittele appelsiini.
Hienonna oliivit, lehtipersilja ja korianteri.
Irrottele broilerista lihat ja paloittele haarukkaan sopiviksi.
Sekoita kaikki ainekset lehtikaalin kanssa.
Sekoita joukkoon loput vinaigrettesta, salaatti ja siemenet.
Murustele joukkoon feta ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
Kommentit
Näytä lisää