Kana-fetasalaatti lehtikaalilla ja harissavinaigrettella

Tämä ruokaisa salaatti sopii vaikkapa lounaaksi.

6.8.2015 8:55
Määrä2 annosta

Ainekset

  • Vinaigrette:

  • 1 ½ rkl

    omenaviinietikkaa

  • 2 tl

    hunajaa

  • 2 tl

    harissatahnaa

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • Salaatti:

  • 6 dl

    tiiviisti paineltua paksulehtistä lehtikaalia

  • 1

    appelsiini

  • 3/4 dl

    kivettömiä kalamata-oliiveja

  • 1 dl

    tiiviisti paineltua lehtipersiljaa

  • ½ dl

    tiiviisti paineltua korianteria

  • 1/4

    grillattua broileria (tai 2 grillattua broilerinkoipea)

  • 1 ps

    jääsalaattia

  • 4 rkl

    kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä

  • ½ pkt

    fetaa (vuohen- ja/tai lampaanmaidosta valmistettua, á 200 g)

  • suolaa

  • mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Sekoita vinaigretten ainekset pienessä kulhossa tai ravistele kannellisessa purkissa. Leikkaa lehtikaalista kova lehtiruoti pois ja hienonna. Laita isoon kulhoon ja sekoita joukkoon puolet vinaigrettesta. Laita sivuun maustumaan. Kuori ja paloittele appelsiini. Hienonna oliivit, lehtipersilja ja korianteri. Irrottele broilerista lihat ja paloittele haarukkaan sopiviksi. Sekoita kaikki ainekset lehtikaalin kanssa. Sekoita joukkoon loput vinaigrettesta, salaatti ja siemenet. Murustele joukkoon feta ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit