Kana-fetasalaatti lehtikaalilla ja harissavinaigrettella

Tämä ruokaisa salaatti sopii vaikkapa lounaaksi.
  • 2 annosta

Ainekset

Vinaigrette:
1 ½ rkl
omenaviinietikkaa
2 tl
hunajaa
2 tl
harissatahnaa
3 rkl
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Salaatti:
6 dl
tiiviisti paineltua paksulehtistä lehtikaalia
1
appelsiini
3/4 dl
kivettömiä kalamata-oliiveja
1 dl
tiiviisti paineltua lehtipersiljaa
½ dl
tiiviisti paineltua korianteria
1/4
grillattua broileria (tai 2 grillattua broilerinkoipea)
1 ps
jääsalaattia
4 rkl
kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä
½ pkt
fetaa (vuohen- ja/tai lampaanmaidosta valmistettua, á 200 g)
suolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Sekoita vinaigretten ainekset pienessä kulhossa tai ravistele kannellisessa purkissa.

    Leikkaa lehtikaalista kova lehtiruoti pois ja hienonna. Laita isoon kulhoon ja sekoita joukkoon puolet vinaigrettesta.
    Laita sivuun maustumaan.

    Kuori ja paloittele appelsiini.

    Hienonna oliivit, lehtipersilja ja korianteri.

    Irrottele broilerista lihat ja paloittele haarukkaan sopiviksi.

    Sekoita kaikki ainekset lehtikaalin kanssa.

    Sekoita joukkoon loput vinaigrettesta, salaatti ja siemenet.

    Murustele joukkoon feta ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

Kommentit

    Näytä lisää