Paistettua siikaa punajuuri-kantarellisalaatilla

Uunissa paahdetut punajuuret maistuvat paistetun kalan kanssa.

6.8.2015 9:13
Määrä4 annosta

Ainekset

  • Punajuuri-kantarellisalaatti:

  • 8

    keskikokoista punajuurta (mieluiten naatteineen)

  • 2 tl

    hunajaa

  • 1 rkl

    tummaa balsamietikkaa

  • suolaa, mustapippuria

  • oliiviöljyä

  • 1 l

    kantarelleja

  • 1 rkl

    voita

  • 1

    punajuurinipun naatit

  • ½ dl

    tiivisti paineltua tuoretta tilliä

  • 3 rkl

    hienonnettua tuoretta kirveliä

  • Paistettu siika:

  • 4 pientä

    siikafilettä (suomustettu ja nypitty)

  • öljyä

  • suolaa

  • voita

  • sitruunan mehua

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori ja paloittele punajuuret. Laita punajuuret uunivuokaan ja mausta hunajalla, etikalla, suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Paahda punajuuria noin 40 minuuttia, välillä sekoittaen, kunnes ne ovat pehmeitä ja paahtuneita. Paista sillä välin kantarellit kuivalla ja kuumalla pannulla, kunnes kaikki sienistä irronneet nesteet ovat haihtuneet. Viimeistele voilla ja paista rapeiksi. Mausta kevyesti suolalla. Laita naatit jääkylmään veteen noin 10 minuutiksi, niin että ne rapeutuvat. Linkoa naatit kuiviksi ja silppua hienoksi. Hienonna yrtit. Sekoita lämpimät punajuuret, naatit, yrtit, loraus balsamietikkaa ja oliiviöljyä isossa tarjoiluastiassa tai kulhossa. Ripottele päälle lämpimät sienet. Lämmitä paistinpannu erittäin kuumaksi. Leikkaa siikafileet vinosti kahteen osaan. Hiero nahkapuolelle öljyä. Ripottele paistinpannulle suolaa ja laita siikafileet nahkapuoli alaspäin pannulle. Paista noin 2-3 minuuttia, kevyesti paistinlastalla painellen, kunnes nahka on rapeaa ja kalan reunat ovat muuttuneet valkoisiksi. Laita pannulle reipas nokare voita, käännä fileet ja ota pois lämmöltä. Anna kalojen olla pannulla noin 30 sekuntia, kunnes kalan liha on läpikuultavaa. Mausta halutessasi sitruunan mehulla. Tarjoa salaatin kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit