Muurinpohjaletut

Onnistuneissa muurinpohjaletuissa on ohut, helposti pannulle levittyvä taikina.

Ainekset

1 l
täysmaitoa
2 ½ dl
vehnäjauhoja
2-2 ½ dl
ohrajauhoja
2
kananmunaa
½ dl
voisulaa
½ tl
suolaa
Paistamiseen:
voita
Lisäksi:
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Kaada maito kulhoon ja sekoita joukkoon jauhot. Anna taikinapohjan turvota jääkaapissa muutama tunti.

    Ennen paistoa lisää joukkoon munat, rasva ja suola. Taikina saa olla löysää, jotta se leviää ohueksi pannulle.

    Lisää kuumalle pannulle nokare voita ja valuta taikina letun muotoon. Irroittele lettu pannusta, kun reuna on kauniisti ruskistunut.

    Käännä lettu ja paista hetki. Ripottele valmiin letun päälle sokeri ja nauti heti.

Kommentit

    Näytä lisää