Lihakeitto

Kunnon lihakeitto tehdään alusta alkaen itse. Aikaa vaativa keitto on odotuksen arvoinen ruokaelämys.
  • 4 t
  • 4 annosta
  • 369 kcal / annos

Ainekset

1 kg
naudan lapaa, rintaa tai etuselkää
2 ½ l
vettä
1 rkl
merisuolaa
5
maustepippuria
laakerinlehti
1
sipuli
3
porkkanaa
pala lanttua
pala juuriselleriä
pala palsternakkaa
Lisää lopuksi:
4
perunaa
pala lanttua
2
porkkanaa
½
purjo
tuoretta persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Huuhdo liha ja pane se isoon kattilaan. Kaada päälle kylmä vesi. Keittele miedolla lämmöllä ja kuori pinnalle muodostuva vaahto pois.

    Lisää joukkoon mausteet ja pilkotut vihannekset. Anna kiehua noin 2 ½-3 tuntia.

    Nosta liha liemestä ja irrota liha luista. Pilko liha kuutioiksi.

    Siivilöi keitinliemi talteen.

    Kuutioi perunat, lanttu, porkkanat ja hienonna purjo.

    Kuullota kattilassa juureksia ja purjoa hetki voissa, lisää kuutioidut lihapalat ja liemi.

    Anna kiehua, kunnes juurekset ovat kypsiä. Lisää lopuksi joukkoon tuoretta persiljaa.

Kommentit

    Näytä lisää