Lihakeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lihakeitto

Kunnon lihakeitto tehdään alusta alkaen itse. Aikaa vaativa keitto on odotuksen arvoinen ruokaelämys.

17.8.2015 11:03
Määrä4 annosta
Valmistusaika4 t
Energia369 kcal / annos

Ainekset

  • 1 kg

    naudan lapaa, rintaa tai etuselkää

  • 2 ½ l

    vettä

  • 1 rkl

    merisuolaa

  • 5

    maustepippuria

  • laakerinlehti

  • 1

    sipuli

  • 3

    porkkanaa

  • pala lanttua

  • pala juuriselleriä

  • pala palsternakkaa

  • Lisää lopuksi:

  • 4

    perunaa

  • pala lanttua

  • 2

    porkkanaa

  • ½

    purjo

  • tuoretta persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Huuhdo liha ja pane se isoon kattilaan. Kaada päälle kylmä vesi. Keittele miedolla lämmöllä ja kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. Lisää joukkoon mausteet ja pilkotut vihannekset. Anna kiehua noin 2 ½-3 tuntia. Nosta liha liemestä ja irrota liha luista. Pilko liha kuutioiksi. Siivilöi keitinliemi talteen. Kuutioi perunat, lanttu, porkkanat ja hienonna purjo. Kuullota kattilassa juureksia ja purjoa hetki voissa, lisää kuutioidut lihapalat ja liemi. Anna kiehua, kunnes juurekset ovat kypsiä. Lisää lopuksi joukkoon tuoretta persiljaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit