Rommiruukku eli marjaruukku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Rommiruukku eli marjaruukku

Rommi ja sokeri tulevat avuksi, kun valmistetaan marjasäilykettä talven maukkaita jälkiruokahetkiä varten.

18.8.2015 12:06
Määrä20 annosta
Valmistusaika3-4 kuukautta

Ainekset

  • n. 1 kg

    erilaisia marjoja esim.

  • mustaherukoita, mustikoita, punaherukoita

  • vadelmia ja mansikoita

  • 700 g

    sokeria

  • 0,75 l:n

    pullo valkoista rommia

Valmistusohjeet

  1. Käytä vain puhtaita ja hyviä marjoja. Puhdista marjat ja lado ne kerroksittain sokerin kanssa puhdistettuun ja desinfioituun lasipurkkiin. Purkin tulee olla tiivis. Kaada päälle rommi. Sulje purkki huolellisesti ja nosta se kylmään ja pimeään. Kääntele purkkia 3-4 kuukauden aikana muutamaan otteeseen. Rommiruukku säilyy kylmässä ja pimeässä useita kuukausia, jopa vuosia. Liemi on valmista 3-4 kuukauden säilömisen jälkeen. Marjat voi syödä esim. lettujen ja jäätelön kanssa. Liemen voi nauttia liköörin tapaan lasista tai kastikkeena. Älä tarjoile marjoja tai lientä alaikäisille. Alkoholi ei haihdu pois.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit