Reseptit
Smetanauunlohi

Smetanauunlohi
Ihana uunilohi saa makua maukkaasta smetanakastikkeesta, jossa on mausteena porkkanan naatteja ja sitruunaa.
- 3 t
- 4 annosta
- 656 kcal / annos
Ainekset
- 800 g:n
- pala uunilohta
- runsaasti karkeaa suolaa
- 120 g:n
- purkki smetanaa
- 1
- sitruunan puristettu mehu ja raastettu kuori
- nippu tilliä
- nippu porkkanan naatteja
- suolaa
- hyppysellinen valkopippuria
Valmistusohjeet
- Ripottele lohifileen päälle runsaasti suolaa. Kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi maustumaan.
- Laita smetana ja loput aineet tehosekoittimeen, soseuta.
- Kuumenna uuni 120 asteeseen. Ota lohifilee jääkaapista ja huuhtele se kylmän veden alla. Kuivaa talouspaperilla.
- Nosta lohi kevyesti öljyttyyn uunivuokaan nahkapuoli alaspäin ja levitä smetanasose sen päälle. Nosta lohi uuniin noin 15-20 minuutiksi. Tarjoile salaatin tai perunoiden kanssa.
Kommentit
Näytä lisää