Smetanauunlohi

Ihana uunilohi saa makua maukkaasta smetanakastikkeesta, jossa on mausteena porkkanan naatteja ja sitruunaa.
  • 3 t
  • 4 annosta
  • 656 kcal / annos

Ainekset

800 g:n
pala uunilohta
runsaasti karkeaa suolaa
120 g:n
purkki smetanaa
1
sitruunan puristettu mehu ja raastettu kuori
nippu tilliä
nippu porkkanan naatteja
suolaa
hyppysellinen valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Ripottele lohifileen päälle runsaasti suolaa. Kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi maustumaan.
  2. Laita smetana ja loput aineet tehosekoittimeen, soseuta.
  3. Kuumenna uuni 120 asteeseen. Ota lohifilee jääkaapista ja huuhtele se kylmän veden alla. Kuivaa talouspaperilla.
  4. Nosta lohi kevyesti öljyttyyn uunivuokaan nahkapuoli alaspäin ja levitä smetanasose sen päälle. Nosta lohi uuniin noin 15-20 minuutiksi. Tarjoile salaatin tai perunoiden kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää