Reseptit

Sienikeitto

Sienikeitto saa makua yllättävästä raaka-aineesta - porkkanan naateista.
  • 35 min
  • 4 annosta
  • 540 kcal / annos

Ainekset

1 ½ l
metsäsieniä esim. kantarelleja tai tatteja
2 rkl
voita
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
10 cm:n
pala purjoa
3
porkkanan pestyt naatit
suolaa
2 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
kermaa
5 dl
maitoa

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna pilkottuja sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut vähän.
  2. Lisää pannulle voita ja paista sienisilppua voissa hetki.
  3. Lisää pannulle hienonnettu sipuli, valkosipulinkynsi, pesty ja hienonnettu purjo, pestyt ja hienonnetut porkkanan naatit ja kuullota hetki, kunnes sipuli pehmenee. Mausta suolalla.

    Ripottele päälle vehnäjauhoa ja jatka paistamista vielä hetki.
  4. Lusikoi paistos kattilaan ja kaada päälle kerma ja maito. Kiehauta ja maista. Lisää suolaa tarvittaessa.

    Jos haluat sileän keiton, soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.

Kommentit

    Näytä lisää