Juureskeitto

Monipuolinen juureskeitto on värikäs yhdistelmä erilaisia maukkaita syksyn juureksia.
  • 35 min
  • 4 annosta
  • 209 kcal / annos

Ainekset

2
sipulia
2
isoa punajuurta
2
isoa porkkanaa
2
perunaa
1
palsternakkaa
2 rkl
voita
2 rkl
tomaattipyyretä
1 ½ l
kasvislientä
2
lehteä lehtikaalia
2
suolakurkkua
4 rkl
smetanaa

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi juurekset.
  2. Kuullota sipulia ja juureskuutioita kattilassa voissa hetki.
  3. Lisää tomaattipyree ja kasvisliemi. Keitä, kunnes juurekset ovat juuri ja juuri kypsiä.
  4. Lisää hienonnettu lehtikaali ja kuutioitu suolakurkku. Kiehauta. Tarjoile smetanan kanssa.
  5. Halutessaan juureskeittoon voi lisätä myös syksyn tuoreita metsäsieniä tai kuivattuja sieniä. Kuivatut sienet voi jauhaa liemen joukkoon makua tuomaan.

Kommentit

    Näytä lisää