Ribsit uunissa ja barbecue-kastike Kokoliha-Karhusen tapaan

Maukkaat ribsit vaativat aikaa, mutta palkitsee tekijän rikkailla mauilla.
  • 5

Ainekset

1-2 riviä
Baby back ribsejä (yksi rivi pikkunälkään, kaksi riviä Kokoliha-Karhusen nälkään)
Kolajuomaa
Nestemäistä savua
Kuivamausteseos eli rub:
2 pientä
chiliä
1 tl
sinapinsiemeniä
1 tl
korianterinsiemeniä
2 rkl
paprikajauhetta
1 tl
valkosipulijauhetta
1 tl
juustokumina
1 tl
oreganoa
1 tl
basilikaa
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
suolaa
2 rkl
ruokosokeria
1 tl
mustapippuri
Barbecue-kastike:
1 hienonnettu
sipuli
5 pilkottua
valkosipulinkynttä
1 tl
juustokuminaa
2 rkl
oliiviöljyä
0,5 dl
balsamiviinietikkaa
1 rkl1
Worchestershire-kastiketta
1 dl
ketsuppia
1 tl
chilijauhetta
1 dl
kolajuomaa

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpeämään 120 asteeseen.

    Poista ribsien takaa kalvot.

    Murskaa morttelissa kuivatut chilit, sinapinsiemenet ja korianterinsiemenet. Sekoita loput mausteet joukkoon.

  2. Hiero mausteseos ribseihin ja laita ribsit uunivuokaan. Kaada vuoan pohjalle alle sentin kerros kolajuomaa ja pirskottele päälle nestemäistä savua.

    Tee foliosta vuoalle kansi. Laita ribsit uuniin ja kypsennä noin neljä tuntia. Ribsit ovat valmiita, kun liha lähtee vetäytymään luiden päistä.

  3. Tee tällä välin barbecue-kastike. Siis paista sipuli, valkosipuli ja juustokumina öljyssä. Anna sipuleiden kuullottua. Kaada joukkoon balsamiviinietikka. Lisää loput ainekset ja keitä kokoon tahmeaksi kastikkeeksi.
  4. Ota ribsit uunista, siirrä ne uunipellille leivinpaperin päälle ja valele ne barbecue-kastikkeella.

    Nosta uunin lämpötila 220 asteeseen ja kytke grillivastus päälle. Laita ribsit uuniin ja anna pinnan karamellisoitua viitisen minuuttia. Tarkkaile, ettei kastike pala.
  5. Resepti: Toimittaja Panu Karhunen
    Barbecue-kastike Jonas Crambyn Texmex - alusta alkaen -kirjasta.

Kommentit

    Näytä lisää