Pikkelivihannekset - Reseptit - Ilta-Sanomat

Pikkelivihannekset

Pikkelivihannekset maustuvat nyt trendikkään kokin jääkaapissa.

24.8.2015 15:19

Ainekset

  • Aasialainen pikkeliliemi:

  • 3 dl

    vettä

  • 2 dl

    riisiviinietikkaa

  • 1 dl

    sokeria

  • 2 rkl

    suolaa

  • 1

    punainen chili pilkottuna

  • Vihannekset:

  • esim. retikkaa ja porkkanaa

  • Makea pikkeliliemi:

  • 500 g

    pilkottuja vihanneksia esim. kukkakaalia tai porkkanaa

  • tuoretta timjamia tai villiyrttejä

  • Liemi:

  • 3 dl

    vettä

  • 2 dl

    sokeria (vähennä halutessasi)

  • 1 dl

    väkiviinaetikkaa

  • 1-2 rkl

    suolaa

Valmistusohjeet

  1. Aasialainen pikkeliliemi: Kiehauta liemen ainekset ja siirrä sivuun levyltä. Sekoita kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet. Siivuta vihannekset haluamaasi muotoon ja kaada liemi päälle. Anna liemen jäähtyä ja nosta astia kylmään. Käytä parin tunnin päästä tai viimeistään seuraavan viikon aikana.

  2. Makea pikkeliliemi: Laita pilkotut vihannekset purkkiin. Mittaa liemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna liemen jäähtyä hetken aikaa ja kaada vihannesten päälle. Sulje purkki ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai yön yli. Mitä pienemmäksi esim. porkkana on pilkottu, sitä nopeammin se imee makuja itseensä.

  3. Mausteeksi liemeen voi laittaa suolaa, pippureita, chiliä, villiyrttejä, sinapinsiemeniä, korianterinsiemeniä yms. Etikoitakin löytyy kymmeniä erilaisia. Yksinkertaisimmillaan 1-2-3 sääntö onnistuu väkiviinaetikasta ja valkoisesta sokerista, mutta tätäkin voi varioida. Etikoista kannattaa kokeilla esimerkiksi hunaja-omenaviinietikkaa tai aasialaista riisiviinietikkaa. Myös ruskea sokeri, hunaja tai agavesiirappi sopivat makeuttajiksi. Lisää etikan määrää ja vähennä veden määrää, jos haluat happamamman makuista pikkelivihannesta.

  4. Pikkelöidä voi melkein mitä tahansa vihanneksia. Pikkelöintiin sopivat hyvin kukkakaalit, fenkoli, kiinankaali, keräkaali, kesäkurpitsa, kurkku, porkkana, retikka, sienet, kirsikkatomaatit ja esimerkiksi lehtikaali.

  5. Pikkelivihannekset maistuvat salaatin joukossa, graavikalan kanssa tai grilliruoan lisukkeena. Voit napsia niitä myös hyvien juustojen ja leikkeleiden kanssa iltapalaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit