Paputostadat

Rapeat tostadat saavat päälleen paputahnaa ja pikkelivihanneksia.
  • 12 pientä tostadaa

Ainekset

Pikkelöidyt vihannekset:
1
punasipuli
1
nippu retiisejä
1 ½ dl
valkoviinietikkaa
½ dl
vettä
5 rkl
ruokosokeria
1 tl
suolaa
Paputahna:
1
valkosipulinkynsi
½
punasipuli
1 prk
n. 280 g säilöttyjä mustapapuja
1 rkl
oliiviöljyä
1 tl
jauhettua juustokuminaa
1 tl
jauhettua korianterinsiementä
½ dl
kasvislientä
Lisäksi:
3-5 kpl
päivän vanhoja tortillalättyjä (mieluiten maissitortillaa)
rypsiöljyä
1
avokado
tuoretta korianteria

Valmistusohjeet

  1. Suikaloi sipuli ja retiisit ohuiksi. Kiehauta liemen ainekset, anna jäähtyä hetki ja kaada lämmin liemi vihannesten päälle. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.

    Vihannekset ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä.

    Valuta vihannekset hyvin ja taputtele talouspaperilla kuivaksi ennen tarjoilua.

  2. Valmista tahna. Hienonna valkosipuli ja punasipuli. Valuta ja huuhtele pavut. Kuullota sipulit paistinpannulla pehmeiksi ja lisää juustokumina, korianteri ja pavut. Paista pari sekuntia ja lisää liemi. Anna kiehua n. 1 minuutin ajan. Siirrä pannu liedeltä ja muussaa haarukalla tahnaksi. Mausta suolalla.
  3. Painele tortilloista pienen pyöreän muotin avulla minitortilloja. Kuumenna paistinpannu ja kaada öljyä noin 1 cm:n verran. Lisää 180-asteiseen öljyyn sopiva määrä minitortilloja ja uppopaista rapeiksi molemmin puolin. Laita talouspaperin päälle valumaan.

  4. Kuutioi avokado ja hienonna korianteri. Voitele minitortillat paputahnalla, päällystä avokadolla, pikkelöidyillä vihanneksilla ja korianterilla.

Kommentit

    Näytä lisää