Kookoksella maustettu meksikolainen horchata-riisijuoma

Makea meksikolaisjuoma toimii vaikka jälkiruokana meksikolaisella illallisella.
  • 0,8 l

Ainekset

1 ½ dl
valkoista pitkäjyväistä riisiä
1 dl
kookoslastuja
7 dl
kuumaa vettä
1
kanelitanko
½ dl
kookosmaitoa
½ dl
kondensoitua maitoa (makeutettua)
½ tl
suolaa
jäitä

Valmistusohjeet

  1. Jauha riisi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa jauheeksi. Paahda kookoslastut 160 asteessa noin 4 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

  2. Laita riisi, kookoshiutaleet, kaneli ja kuuma vesi isoon astiaan. Anna vetäytyä jääkaapissa yön yli.
  3. Poista kanelitanko seuraavana päivänä. Kaada seos tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi, siivilöi tiheän siivilän tai harsokankaan läpi.
  4. Huuhtele tehosekoittimen kannu ja kaada siivilöity seos takaisin kannuun. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi vielä kertaalleen.
  5. Tarjoile jäiden ja halutessasi paahdettujen kookoslastujen kanssa.


  6. Vinkki! Mikäli riisin liottaminen tuntuu työläältä, voit sekoittaa kookosmaidon ja kondensoidun maidon, suolan ja jauhetun kanelin kanssa kaupassa myytävän, valmiin kookos-riisijuoman kanssa (esim. Alpro). Säädä maitojen suhteita maun mukaan.

Kommentit

    Näytä lisää