Broileria mole-kastikkeessa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Broileria mole-kastikkeessa

Meksikolainen molekastike maustetaan tummalla suklaalla.

24.8.2015 16:52
Määrä4 annosta

Ainekset

  • 4

    maustamatonta broilerin koipireittä (n. 1 kg yhteensä)

  • 2

    isoa porkkanaa

  • 2

    varsisellerin vartta

  • 1

    iso keltasipuli

  • ½

    kokonainen valkosipuli

  • 10

    kokonaista mustapippuria

  • 1

    laakerinlehti

  • vettä

  • Molekastike:

  • 1

    iso vihreä chili

  • 1

    iso punainen chili

  • 1

    vihreä paprika

  • 1

    punainen paprika

  • 2

    tomaattia

  • 2

    keltasipulia

  • ½

    kokonainen valkosipuli (noin 6 kynttä)

  • 2 tl

    savupaprikajauhetta

  • (tai 2 kuivattua ancho-chiliä liotettuna ja hienonnettuna)

  • 2 tl

    jauhettua juustokuminaa

  • 2 tl

    jauhettua korianterinsiemeniä

  • 1/4 tl

    jauhettua maustepippuria

  • 2 tl

    jauhettua kanelia

  • 2

    tähtianista

  • 1

    laakerinlehti

  • 1 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 dl

    mantelilastuja

  • 3 rkl

    tomaattipyreetä

  • 4

    rusinoita

  • 3-5 dl

    laadukasta kanalientä

  • (voit käyttää myös broilerin keitinlientä)

  • 30 g

    tummaa suklaata (70 %)

  • suolaa

  • hunajaa

  • Lisäksi:

  • paahdettua bataattia tai keitettyä riisiä

  • ranskankermaa

  • tuoretta korianteria

Valmistusohjeet

  1. Laita koipireidet isoon kattilaan. Paloittele porkkanat, selleri, keltasipuli (kuorineen), halkaise valkosipuli (kuorineen). Laita kasvikset ja mausteet kattilaan broilerin kanssa. Peitä kylmällä vedellä niin, että ainekset peittyvät. Anna poreilla matalalla lämmöllä noin 1-1,5 h, kunnes liha irtoaa luusta helposti. Kuori keittämisen aikana pinnalle muodostuvaa vaahtoa. Nosta kypsät koivet leikkuulaudalle ja poista nahka. Siivilöi ja ota liemi talteen keittämisen jälkeen, voit halutessasi käyttää sitä mole-kastikkeessa. Voit myös pakastaa liemen.

  2. Laita uuni lämpenemään grillivastukselle 250 asteeseen. Vuoraa uunipelti foliolla. Laita folion päälle kokonaiset chilit, paprikat ja tomaatit. Halkaise sipulit ja laita folion päälle puolikkaan valkosipulin kanssa. Paahda uunissa noin 30-40 minuuttia, välillä käännellen, kunnes chilit, paprikat ja tomaatit ovat lähes mustia ja pehmeitä. Sipulit saavat myös ottaa paljon väriä.

  3. Nosta hieman jäähtyneet vihannekset leikkuulaudalle. Poista chileistä ja paprikoista siemenet, hienonna. Kuori tomaatit ja sipulit, hienonna. Purista valkosipulista liha. Sekoita kaikki mausteet kulhossa.

  4. Lorauta kasariin oliiviöljy ja lisää mantelilastut. Paahda manteleita öljyssä niin, että ne saavat hiukan väriä. Lisää tomaattipyre ja mausteet. Paista noin 30 sekuntia. Lisää uunissa paahdetut vihannekset, rusinat ja 3 dl kanalientä. Anna poreilla ilman kantta hiljalleen noin 30 minuuttia.

  5. Nouki pois laakerinlehti ja tähtianis ja murustele joukkoon suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Kaada seos tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi kastikkeeksi. Lisää tarpeen mukaan kanalientä, kastike saa olla melko paksua.

  6. Kaada kastike takaisin kasariin, mausta suolalla ja tarvittaessa hunajalla. Lisää kypsät koivet, peitä kannella ja anna hautua hiljaisella lämmöllä noin 15 minuuttia.

  7. Tarjoile broileri ja kastike keitetyn riisin ja/tai paahdetun bataatin ja halutessasi ranskankerman tai jogurtin kera. Koristele tuoreella korianterilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit