Kasvisliemi

Kasvisliemi on todella monikäyttöinen. Se on monen kotiruuan perusta ja maistuu se sellaisenaankin esimerkiksi sairasvuoteella kun ei jaksa muuta syödä.
  • 1 t

Ainekset

1
lanttu
½
purjo
½
juuriselleri
3
valkosipulinkynttä
3
porkkanaa naatteineen
1
tomaatti
muutama oksa persiljaa
5
maustepippuria
5
laakerinlehteä
5
mustapippuria
1 ½ rkl
suolaa
2 l
vettä

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja paloittele kasvikset.

  2. Laita kaikki kasvikset sekä mausteet kattilaan ja laske päälle niin paljon vettä, että kasvikset juuri peittyvät eli noin 2 l tai vähän enemmän.
  3. Keitä kasvislientä maltillisesti poreillen noin tunti. Siivilöi liemi.
  4. Käytä se saman tien tai jäähdytä ja pakasta. Liemen teosta ylijääneet liemikasvikset voi käyttää esimerkiksi sosekeittoon.

Kommentit

    Näytä lisää