Kanaliemi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kanaliemi

Kanaliemen voi valmistaa esimerkiksi siipipaloista, kokonaisesta kanasta, edullisista nuijista tai kypsästä syödystä kanan rangasta, luista ja syömättömistä nahka- ja lihapaloista.

25.8.2015 12:54
Valmistusaika1 ½ t

Ainekset

  • 1

    syödyn kokonaisen kypsän kanan luut ja syömättömät osat

  • tai noin 1 kg kypsentämättömiä kanansiipiä

  • tai edullisia nuijia

  • 1

    sipuli

  • 2

    porkkanaa naatteineen

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • pieni pala juuriselleriä

  • 1

    tomaatti

  • 2

    laakerinlehteä

  • muutama mauste- ja mustapippuri

  • pari oksaa tuoretta timjamia ja lehtipersiljaa

  • 2 l

    vettä

  • 1 ½ rkl

    suolaa

Valmistusohjeet

  1. Laita luut ja lihat kattilaan. Voit leikata nuijat terävällä veitsellä ”auki” tai tehdä niihin viiltoja ennen kattilaan lisäämistä.

  2. Pilko vihannekset ja lohko ne. Sipulia ei tarvitse kuoria. Laita kattilaan pilkotut vihannekset ja mausteet.

  3. Lisää vesi. Nosta kattila liedelle ja kuumenna kiehuvaksi ja kuori pinnalle kertyvä vaahto pois. Vaahdon poistaminen pitää liemen kirkkaana. Anna liemen hautua hiljalleen noin 1 ½ tuntia. Lisää tarvittaessa vettä, jotta ainekset pysyvät koko ajan veden peitossa.

  4. Siivilöi liemi huolellisesti ja nosta siivilöity liemi takaisin liedelle. Keitä lientä kokoon noin 30-45 minuuttia. Voit lisätä suolan tässä vaiheessa tai jo alussa.

  5. Jäähdytä liemi. Pinnalle tiivistyvän rasvan voi lusikoida pois jäähtyneestä liemestä. Pakasta jäähtynyt liemi tai käytä se heti kuumana esim. keittoon tai liemipohjana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit