Kanaliemi

Kanaliemen voi valmistaa esimerkiksi siipipaloista, kokonaisesta kanasta, edullisista nuijista tai kypsästä syödystä kanan rangasta, luista ja syömättömistä nahka- ja lihapaloista.
  • 1 ½ t

Ainekset

1
syödyn kokonaisen kypsän kanan luut ja syömättömät osat
tai noin 1 kg kypsentämättömiä kanansiipiä
tai edullisia nuijia
1
sipuli
2
porkkanaa naatteineen
2
valkosipulinkynttä
pieni pala juuriselleriä
1
tomaatti
2
laakerinlehteä
muutama mauste- ja mustapippuri
pari oksaa tuoretta timjamia ja lehtipersiljaa
2 l
vettä
1 ½ rkl
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Laita luut ja lihat kattilaan. Voit leikata nuijat terävällä veitsellä ”auki” tai tehdä niihin viiltoja ennen kattilaan lisäämistä.



  2. Pilko vihannekset ja lohko ne. Sipulia ei tarvitse kuoria. Laita kattilaan pilkotut vihannekset ja mausteet.
  3. Lisää vesi. Nosta kattila liedelle ja kuumenna kiehuvaksi ja kuori pinnalle kertyvä vaahto pois. Vaahdon poistaminen pitää liemen kirkkaana. Anna liemen hautua hiljalleen noin 1 ½ tuntia. Lisää tarvittaessa vettä, jotta ainekset pysyvät koko ajan veden peitossa.
  4. Siivilöi liemi huolellisesti ja nosta siivilöity liemi takaisin liedelle. Keitä lientä kokoon noin 30-45 minuuttia. Voit lisätä suolan tässä vaiheessa tai jo alussa.
  5. Jäähdytä liemi. Pinnalle tiivistyvän rasvan voi lusikoida pois jäähtyneestä liemestä. Pakasta jäähtynyt liemi tai käytä se heti kuumana esim. keittoon tai liemipohjana.

Kommentit

    Näytä lisää