Kalaliemi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kalaliemi

Älä vain heitä kalanruotoja pois fileoimisen jälkeen. Valmista niitä maukas liemi.

25.8.2015 13:03
Valmistusaika1 ½ t

Ainekset

  • 1-1 ½ kg

    kalan ruotoja ja päitä tai

  • pikkukaloja

  • ½

    purjo

  • 1

    kookas sipuli

  • 6-8

    kokonaista valkopippuria

  • puolikas fenkoli

  • 1

    porkkana natteineen

  • muutama tillinoksa

  • 5

    valkopippuria

  • 2

    laakerinlehteä

  • 1 ½ l

    vettä

  • 2 dl

    valkoviiniä

  • 1 rkl

    suolaa

Valmistusohjeet

  1. Huuhtele kalan ruodot ja päät kylmässä vedessä. Poista päästä kidukset. Laita ne kattilaan yhdessä pilkottujen vihannesten ja mausteiden kanssa.

  2. Keittele miedolla lämmöllä noin 35-40 minuuttia. Kalaliemen keitossa liemi ei saa porista liian lujalla. Kuori pinnalle muodostuvaa vaahtoa pois.

  3. Siivilöi liemi ja jatka keittämistä vielä noin puolisen tuntia. Käytä heti tai jäähdytä ja pakasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit