Kalaliemi

Älä vain heitä kalanruotoja pois fileoimisen jälkeen. Valmista niitä maukas liemi.
  • 1 ½ t

Ainekset

1-1 ½ kg
kalan ruotoja ja päitä tai
pikkukaloja
½
purjo
1
kookas sipuli
6-8
kokonaista valkopippuria
puolikas fenkoli
1
porkkana natteineen
muutama tillinoksa
5
valkopippuria
2
laakerinlehteä
1 ½ l
vettä
2 dl
valkoviiniä
1 rkl
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Huuhtele kalan ruodot ja päät kylmässä vedessä. Poista päästä kidukset. Laita ne kattilaan yhdessä pilkottujen vihannesten ja mausteiden kanssa.

  2. Keittele miedolla lämmöllä noin 35-40 minuuttia. Kalaliemen keitossa liemi ei saa porista liian lujalla. Kuori pinnalle muodostuvaa vaahtoa pois.
  3. Siivilöi liemi ja jatka keittämistä vielä noin puolisen tuntia. Käytä heti tai jäähdytä ja pakasta.

Kommentit

    Näytä lisää