Lohimedaljongit ja uunikasvikset - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lohimedaljongit ja uunikasvikset

Teresa Välimäen uunilohi kypsennetään kauniisti leikattuina medaljonkeina värikkään kasvispedin päällä. Annos viimeistellään rouskuvaksi siemenillä.

31.8.2015 9:00
Määrä4 annosta

Ainekset

  • 4 kpl

    lohimedaljonkeja

  • ripaukset suolaa ja mustapippuria

  • ½

    sitruunan mehu

  • Uunikasvikset:

  • 1

    pieni kesäkurpitsa

  • 1

    pieni munakoiso

  • 1

    punainen paprika

  • 1

    punasipuli

  • 1

    sitruunan raastettu kuori suolaa ja mustapippuria

  • suolaa ja mustapippuria

  • 1 rkl

    hunajaa

  • oliiviöljyä

  • 1 rkl

    rosmariinia hienonnettuna

  • 1 dl

    salaattisiemeniä paahdettuna

Valmistusohjeet

  1. Raasta ensin sitruunasta kuoren keltainen osa, tarvitset sitä hetken päästä.

  2. Mausta sitten lohimedaljongit suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Jätä lohimedaljongit hetkeksi maustumaan.

  3. Paloittele kasvikset ja laita ne laakeaan uunivuokaan. Ripottele kasvisten pinnalle raastettu sitruunankuori. Mausta kasvikset suolalla, mustapippurilla ja lusikallisella hunajaa. Lorauta päälle oliiviöljyä ja ripottele lopuksi pinnalle rosmariini. Paista kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

  4. Lisää lohimedaljongit kasvispedin päälle ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia, niin että lohi kypsyy. Viimeistele lohi-kasvisvuoka kuivalla pannulla paahdetuilla salaattisiemenillä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit