Reseptit

Lohimedaljongit ja uunikasvikset

Teresa Välimäen uunilohi kypsennetään kauniisti leikattuina medaljonkeina värikkään kasvispedin päällä. Annos viimeistellään rouskuvaksi siemenillä.
  • 4 annosta

Ainekset

4 kpl
lohimedaljonkeja
ripaukset suolaa ja mustapippuria
½
sitruunan mehu
Uunikasvikset:
1
pieni kesäkurpitsa
1
pieni munakoiso
1
punainen paprika
1
punasipuli
1
sitruunan raastettu kuori suolaa ja mustapippuria
suolaa ja mustapippuria
1 rkl
hunajaa
oliiviöljyä
1 rkl
rosmariinia hienonnettuna
1 dl
salaattisiemeniä paahdettuna

Valmistusohjeet

  1. Raasta ensin sitruunasta kuoren keltainen osa, tarvitset sitä hetken päästä.
  2. Mausta sitten lohimedaljongit suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Jätä lohimedaljongit hetkeksi maustumaan.
  3. Paloittele kasvikset ja laita ne laakeaan uunivuokaan. Ripottele kasvisten pinnalle raastettu sitruunankuori. Mausta kasvikset suolalla, mustapippurilla ja lusikallisella hunajaa. Lorauta päälle oliiviöljyä ja ripottele lopuksi pinnalle rosmariini. Paista kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  4. Lisää lohimedaljongit kasvispedin päälle ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia, niin että lohi kypsyy.

    Viimeistele lohi-kasvisvuoka kuivalla pannulla paahdetuilla salaattisiemenillä.

Kommentit

    Näytä lisää