Uunikuivatut tomaatit

Uunikuivatut tomaatit ovat kuin karamellia.
  • n. 3 dl tomaatteja

Ainekset

1 kg
kirsikkatomaatteja tai luumutomaatteja
½ rkl
suolaa
4 tl
sokeria
2 rkl
hienonnettua timjamia
rouhaisu mustapippuria
halutessasi loraus balsamiviinietikkaa

Valmistusohjeet

  1. Halkaise tomaatit ja sekoita kulhossa tomaattien joukkoon
    suola, sokeri, hienonnetut yrtit ja muutama rouhaisu tuoretta mustapippuria myllystä.
  2. Kaada tomaatit pellille. Kuumenna uuni 90 asteeseen.

    Paahda tomaatteja noin 4 tuntia kiertoilmauunissa.

    Kirsikkatomaatit saattavat olla valmiita jo aikaisemminkin, isommat tomaatit vaativat vähän pidemmän ajan. Maista tomaatteja 3 tunnin kohdalla ja jatka paistamista tarvittaessa.

    Tavallisessa uunissa voit jättää uunin luukun raolleen ja työntää väliin esim. puukauhan. Näin ilma pääsee kiertämään hyvin. Tee näin etenkin tavallisessa uunissa.
  3. Tarjoile jäähtyneenä esim. juuston kanssa, pizzan päällä tai napsi suuhun sellaisenaan. Voit säilöä tomaatit myös öljyyn.

Kommentit

    Näytä lisää