Kokonaisena paahdettu kukkakaali - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kokonaisena paahdettu kukkakaali

2.9.2015 15:05
Määrä4-6 annosta

Ainekset

  • 1 noin 600 g:n

    painoinen kukkakaali

  • 50 g

    + 25 g normaalisuolaista voita

  • suolaa

  • 1 rkl

    raastettua sitruunankuorta

  • 2 rkl

    raastettua parmesaania

  • 1 rkl

    hienonnettua rosmariinia

  • ½ rkl

    sitruunamehua

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Poista kukkakaalista lehdet ja leikkaa varresta niin paljon pois, että se pysyy pystyssä uunivuoassa.

  2. Hiero kukkakaaliin 50 g voita, mausta suolalla.

  3. Paahda uunivuoassa uunin keskitasolla 15 minuuttia. Alenna lämpö 170 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 40 minuuttia. Ota kukkakaali välillä uunista pois kypsennyksen aikana ja valele kaalia sulaneella voilla.

  4. Valmista kastike sulattamalla 25 g voita pienessä kattilassa. Raasta sillä välin sitruunankuori ja juusto, hienonna rosmariini. Lisää ainekset voin joukkoon sen jälkeen, kun voi on kevyesti ruskistunut. Mausta sitruunanmehulla ja ripauksella suolaa.

  5. Ota kukkakaali uunista, kun pinta on ruskistunut ja pehmeä ja kaali on sisältä al dente. Kaada uunivuokaan valunut voi kattilaan kastikkeen joukkoon. Valele kaalia kastikkeella. Tarjoa sellaisenaan kastikkeen kera ja halutessasi kalan, possun tai kanan kanssa lisukkeena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit