Ainekset
16
pientä tortillaa (maissijauhosta tehtyjä)
Kala:
600 g
esim. turskan seläkettä tai muuta vaaleaa kalaa
suolaa
2 dl
vehnäjauhoja
3
kananmunaa
4 dl
panko-korppujauhoja
uppopaistamiseen runsaasti ruokaöljyä / kookosöljyä
Lisukkeeksi:
raastettua kaalia
tomaattisalsaa
tuoretta chiliä
jalopeñoja
rapeaa salaattia
avokadosiivuja
tulisia kastikkeita oman maun mukaan
tuoretta korianteria
limettiä siivuina
Valmistusohjeet
Valmistele lisukkeet valmiiksi. Kaiken on oltava pöydässä valmiina kun kalaa ruvetaan paistamaan.Kostuta puhdas keittiöpyyhe märäksi ja kääri tortillat siihen. Nosta 90-asteiseen uuniin lämpenemään.
Paneroi kalat. Jaa jauhot yhteen astiaan, kevyesti vatkatut munat yhteen ja korppujauhot yhteen.
Leikkaa kalapalat kapeiksi pitkulaisiksi paloiksi.
Suolaa palat. Pyöritä ne ensin vehnäjauhossa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhossa.
Kuumenna öljy 180-asteeseen ja uppopaista kalapalat muutaman minuutin ajan.
Nosta kuumat kalat valumaan talouspaperilla vuoratulle lautaselle.
Paista kaikki kalat nopeasti ja tarjoile heti tortillojen ja lisukkeiden kanssa.