Kalataco - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kalataco

Meksikolainen kalataco täytetään rapeaksi paistetulla kalalla, chilillä, salsalla, salaatilla ja tulisella kastikkeella.

8.9.2015 13:45
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 h

Ainekset

  • 16

    pientä tortillaa (maissijauhosta tehtyjä)

  • Kala:

  • 600 g

    esim. turskan seläkettä tai muuta vaaleaa kalaa

  • suolaa

  • 2 dl

    vehnäjauhoja

  • 3

    kananmunaa

  • 4 dl

    panko-korppujauhoja

  • uppopaistamiseen runsaasti ruokaöljyä / kookosöljyä

  • Lisukkeeksi:

  • raastettua kaalia

  • tomaattisalsaa

  • tuoretta chiliä

  • jalopeñoja

  • rapeaa salaattia

  • avokadosiivuja

  • tulisia kastikkeita oman maun mukaan

  • tuoretta korianteria

  • limettiä siivuina

Valmistusohjeet

  1. Valmistele lisukkeet valmiiksi. Kaiken on oltava pöydässä valmiina kun kalaa ruvetaan paistamaan.Kostuta puhdas keittiöpyyhe märäksi ja kääri tortillat siihen. Nosta 90-asteiseen uuniin lämpenemään.

  2. Paneroi kalat. Jaa jauhot yhteen astiaan, kevyesti vatkatut munat yhteen ja korppujauhot yhteen.

  3. Leikkaa kalapalat kapeiksi pitkulaisiksi paloiksi.

  4. Suolaa palat. Pyöritä ne ensin vehnäjauhossa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhossa.

  5. Kuumenna öljy 180-asteeseen ja uppopaista kalapalat muutaman minuutin ajan.

  6. Nosta kuumat kalat valumaan talouspaperilla vuoratulle lautaselle.

  7. Paista kaikki kalat nopeasti ja tarjoile heti tortillojen ja lisukkeiden kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit