Kalataco

Meksikolainen kalataco täytetään rapeaksi paistetulla kalalla, chilillä, salsalla, salaatilla ja tulisella kastikkeella.
  • 1 h
  • 4 annosta

Ainekset

16
pientä tortillaa (maissijauhosta tehtyjä)

Kala:
600 g
esim. turskan seläkettä tai muuta vaaleaa kalaa

suolaa
2 dl
vehnäjauhoja
3
kananmunaa
4 dl
panko-korppujauhoja

uppopaistamiseen runsaasti ruokaöljyä / kookosöljyä

Lisukkeeksi:

raastettua kaalia

tomaattisalsaa

tuoretta chiliä

jalopeñoja

rapeaa salaattia

avokadosiivuja

tulisia kastikkeita oman maun mukaan

tuoretta korianteria

limettiä siivuina

Valmistusohjeet

  1. Valmistele lisukkeet valmiiksi. Kaiken on oltava pöydässä valmiina kun kalaa ruvetaan paistamaan.Kostuta puhdas keittiöpyyhe märäksi ja kääri tortillat siihen. Nosta 90-asteiseen uuniin lämpenemään.
  2. Paneroi kalat. Jaa jauhot yhteen astiaan, kevyesti vatkatut munat yhteen ja korppujauhot yhteen.
  3. Leikkaa kalapalat kapeiksi pitkulaisiksi paloiksi.
  4. Suolaa palat. Pyöritä ne ensin vehnäjauhossa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhossa.
  5. Kuumenna öljy 180-asteeseen ja uppopaista kalapalat muutaman minuutin ajan.
  6. Nosta kuumat kalat valumaan talouspaperilla vuoratulle lautaselle.
  7. Paista kaikki kalat nopeasti ja tarjoile heti tortillojen ja lisukkeiden kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää