Reseptit

Linssi-palsternakka-soselaatikko

Linssilaatikko maistuu myös vannoutuneelle lihansyöjälle.
  • 4-6 annosta

Ainekset

200 g
herkkusieniä
suolaa ja mustapippuria
1
keltasipuli
1
varsisellerin varsi
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
kanelia
1
laakerinlehti
1 ½ dl
huuhdeltuja punaisia linssejä
1 dl
punaviiniä
2 dl
laadukasta kasvislientä
1 tl
hunajaa
1 tl
tummaa balsamicoa
Palsternakkasose:
600 g
palsternakkaa
vettä
suolaa
1 dl
kermaa
½ dl
tiiviisti mittaan paineltua timjamia varsineen

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Lohko sienet. Laita sienet kuivaan ja kuumaan syvään paistinpannuun suolaripauksen kanssa. Paista sieniä noin 5 minuuttia, kunnes neste on haihtunut. Hienonna sipuli, selleri ja valkosipuli. Lorauta sienien joukkoon öljy ja lisää hienonnetut vihannekset. Alenna lämpöä ja kuullota pehmeiksi.



  2. Lisää joukkoon tomaattipyre, laakerinlehti ja kaneli. Paista noin minuutin verran. Lisää linssit ja punaviini. Anna punaviinin haihtua täysin ja lisää sen jälkeen kasvisliemi. Anna poreilla hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.
  3. Mausta hunajalla, etikalla, suolalla ja mustapippurilla. Seoksen tulee olla suhteellisen löysää, joten lisää tarvittaessa kasvislientä.
  4. Valmista muhennoksen hautuessa palsternakkasose.

    Kuori ja paloittele palsternakat ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Laita kerma ja timjami tehosekoittimeen. Nosta kypsät palsternakanpalat tehosekoittimeen ja lisää hieman keitinlientä. Sekoita sileäksi soseeksi lisäillen keitinlientä tarpeen mukaan. Mausta suolalla.
  5. Kaada linssimuhennos uunivuokaan, peitä palsternakkasoseella ja paista noin 20 minuuttia, kunnes sose on saanut väriä. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää