Reseptit
Kreikkalainen karitsa-riisipaistos

Kreikkalainen karitsa-riisipaistos
Maukas kreikkalaishenkisessä paistoksessa maistuu fetajuusto.
- 4-6 annosta
Ainekset
- 2 ½ dl
- täysjyväjasmiiniriisiä
- suola ja mustapippuria
- 400 g
- karitsan- tai naudanjauhelihaa
- 1 rkl
- oliiviöljyä
- 1
- punasipuli
- 2
- valksipulinkynttä
- 400 g
- kesäkurpitsaa
- 8 kpl
- aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
- 1 dl
- tuoretta tiiviisti mittaan paineltua oreganoa
- ½ dl
- tuoretta tiiviisti mittaan paineltua lehtipersiljaa
- voita
- ½ tl
- chilihiutaleita
- 200 g
- aitoa fetajuustoa (vuohen- tai lampaanmaidosta valmistettua)
- 2 ½ dl
- laadukasta kuumaa kasvislientä
Valmistusohjeet
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhtele ja keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä puolet ajasta ja puolet vähemmässä vedessä, mitä paketissa ohjeistetaan. Jätä riisi puolikypsäksi.
Ruskista karitsan jauheliha rapsakaksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja lisää lihan joukkoon suolan ja mustapippurin kera, laske lämpöä ja kuullota sipulia kolmisen minuuttia.
- Raasta kesäkurpitsa, hienonna tomaatit ja yrtit. Kaada voideltuun uunivuokaan keitetty riisi, lihaseos, kesäkurpitsaraaste, tomaatit, yrtit ja chilihiutaleet. Murustele joukkoon feta.
- Kaada joukkoon kuuma liemi, sekoita ja painele tasaiseksi. Mausta tarvittaessa suolalla. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunissa noin 50 minuuttia, kunnes riisi on imenyt lähes kaiken nesteen ja on kypsää. Nosta uunin lämpötila 250 asteeseen ja poista folio. Ruskista paistosta uunissa noin 8 minuuttia, kunnes se on saanut väriä. Anna ruoan vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
- kasvis
- Jauheliha
- riisi
- Pääruoka
- Maidoton
- Arkiruoka
- Uuniruoka
- juusto
- suomalainen ruoka
- Vihannekset
- välimerellinen ruoka
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää