Kookoksinen bataatti-savulohivuoka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kookoksinen bataatti-savulohivuoka

Savuinen maku toimii mainiosti makean bataatin kanssa.

11.9.2015 9:06
Määrä4-6 annosta

Ainekset

  • 1

    keltasipuli

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 1 rkl

    kookosöljyä

  • 800 g

    bataattia

  • 250 g

    kirsikkatomaatteja

  • 1 dl

    tiiviisti mittaan paineltua tuoretta korianteria

  • 1 rkl

    harissatahnaa

  • 1 tlk

    40 ml kookosmaitoa

  • 1 rkl

    kasvisfondia

  • 1 rkl

    soijakastiketta

  • suolaa

  • 400 g

    savulohta

  • 1 pss

    n. 70 g pinaattia

  • Lisäksi:

  • keitettyä riisiä tai kvinoaa

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Suikaloi sipuli ja hienonna valkosipuli. Kuullota sipuleita öljyssä pehmeiksi. Kuori ja leikkaa bataatti puolen sentin paksuisiksi kiekoiksi. Leikkaa tomaatit neljään osaan ja hienonna korianteri. Lisää kuullotettujen sipuleiden joukkoon harissatahna, tomaatit, kookosmaito, fondi ja soija, kiehauta.

  2. Perkaa lohi ja revi paloiksi. Lisää pinaatti kuuman liemen joukkoon. Sekoita, kunnes pinaatti on mennyt hieman kasaan. Lisää korianteri ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.

  3. Lado uunivuokaan 1/3 bataattikiekoista ja päällystä 1/3 osalla lohea. Kaada päälle 1/3 lientä. Toista sama kaksi kertaa, tai niin monta kertaa, kun aineksia riittää.

  4. Kypsennä uunissa noin tunti. Jos vuoka saa liikaa väriä, peitä foliolla. Tarjoile keitetyn riisin tai kvinoan kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit