Omenachutney

Omenachutney maustetaan chilillä, kanelilla ja tähtianiksella.
  • 25 min + jäähdytys
  • 30 annosta

Ainekset

1
sipuli
1 rkl
hienonnettua tuoretta inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
½-1
punainen chilipalko
1 rkl
öljyä
1 kg
kotimaisia omenoita
½ dl
vettä tai kuivaa omenasiideriä
1
kanelitanko
4
tähtianista
1 tl
suolaa
½ dl
fariinisokeria
3 dl
hillosokeria
3 rkl
omenaviinietikkaa

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja hienonna sipuli, inkivääri ja valkosipuli. Hienonna chili. Kuullota niitä kattilassa hetki öljyssä.


  2. Kuutioi omenat ja lisää ne kattilaan yhdessä nesteen sekä mausteiden kanssa. Keittele kunnes omenat ovat pehmenneet vähän.
  3. Lisää sokerit ja keittele vielä noin 15 minuuttia. Sekoita joukkoon etikka.

  4. Purkita puhtaisiin purkkeihin. Jäähdytä ja nosta kylmään. Chutney on valmista käytettäväksi seuraavana päivänä, mutta säilyy useita kuukausia kylmässä. Tarjoile paistetun kalkkunan, broilerin tai possun kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää