Omena-rommirusinajäätelö

Kotitekoinen rommirusinajäätelö saa makua myös omenasta.
  • yli 6 tuntia
  • 10
  • 308 kcal / annos

Ainekset

Jäätelömassa:
3 dl
täysmaitoa (myös kookosmaito käy)
3 ½ dl
kuohukermaa
½ dl
glukoosisiirappia
2
kanelitankoa
1 tl
vaniljajauhetta
2 dl
sokeria (vaaleaa palmusokeria tai tavallista hienoa sokeria)
4
keltuaista
Rommirusinat:
2 dl
rusinoita
½ dl
tummaa rommia
Omenaseos:
4
kotimaista omenaa
2
taatelia
1 dl
sokeria
1 tl
piparkakkumausteseosta

Valmistusohjeet

  1. Laita rusinat likoamaan rommiin.
  2. Tee omenasose pilkkomalla omenat kuutioiksi. Poista taateleista kivet ja pilko ne. Laita puolet omenakuutioista ja taatelit muiden aineiden kanssa kattilaan ja keitä pehmeäksi 5-10 minuutin ajan. Soseuta. Lisää soseeseen loput omenakuutiot ja jatka keittämistä vielä viisi minuuttia. Jäähdytä sose. Voit tehdä sen jo etukäteen jääkaappiin odottamaan valmistusta.
  3. Keitä kattilassa maito, kerma, siirappi ja mausteet kiehuvaksi. Vähennä lämpöä. Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi ja kaada seos hitaasti maitoseokseen koko ajan sekoittaen. Sekoita koko ajan vispilällä pitäen kattilaa pienellä lämmöllä. Sekoita kunnes seos on vähän paksumpaa ja sakeaa. Poista kokonainen kanelitanko. Jäähdytä seos mahdollisimman nopeasti esimerkiksi vesihauteessa.
  4. Kaada seos jäätelökoneeseen. Seoksen pitää olla kylmää kun teet näin. Valmista jäätelö koneella ja lisää joukkoon lopuksi rommirusinat ja omenasose.

    Jos et omista jäätelökonetta kaada jäähtynyt seos pakastuksen kestävään isoon astiaan ja nosta pakkaseen.

    Sekoita parin tunnin päästä ja jatka pakastamista kunnes seos on lusikoitavaa, mutta ei jähmettynyttä.
  5. Sekoita joukkoon rommirusinat sekä omenasose. Nosta takaisin pakastimeen ja pakasta kunnes seos on täysin jäätynyt eli noin 6-8 tuntia.

    Tarjoile jäätelövohvelien kanssa.
  6. Vinkki! Pikaversio onnistuu laadukkaasta vaniljajäätelöstä ja rommissa liotetuista rusinoista. Pehmitä jäätelö huoneenlämmössä ja lisää rommirusinat jäätelön joukkoon. Sekoita ja laita takaisin pakkaseen. Tarjoile kun jäätelö on jähmettynyt.

Kommentit

    Näytä lisää