Patapulla - Reseptit - Ilta-Sanomat

Patapulla

Valurautapata sopii leivän valmistuksen lisäksi myös juureen leivotulle pullalle. Kanelilla, sokerilla ja voilla viimeistelty taikina paistuu padassa maukkaaksi ja meheväksi.

14.9.2015 10:22

Ainekset

  • 9 dl

    vehnäjauhoja

  • 0,5-1 tl

    suolaa

  • 1 tl

    kuivahiivaa

  • 0,5 dl

    sokeria tai ruokosokeria

  • 5 dl

    maitoa

  • 100 g

    voita sulatettuna

  • 1 rkl

    kardemummaa

  • Täyte:

  • 100 g

    voita

  • 1-3 rkl

    sokeria

  • 0,5-1 rkl

    kanelia

  • Pinnalle:

  • kananmunaa

  • raesokeria

  • Lisäksi:

  • 1 dl

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 1 rkl

    tomusokeria

  • limetin mehua

Valmistusohjeet

  1. 1. Sekoita jauhot, suola, hiiva, sokeri ja kardemumma keskenään. 2. Lisää sekaan maito ja voisula. Sekoita ja jätä kulho kevyesti peitettynä huoneenlämpöön noin 12 tunniksi. 3. Ripottele leivinpaperille vehnäjauhoja ja kaada päälle taikina. 4. Vuole taikinalevyn keskelle voita esimerkiksi juustohöylällä ja ripottele päälle maun mukaan sokeria ja kanelia. 5. Taittele taikina jauhojen avulla täytteen päälle, painele levyksi ja täytä uudelleen. Toista ainakin kolme kertaa. 6. Anna taikinan kohota pari tuntia. 7. Kuumenna uuni ja pata 250 asteiseksi ja tiputa kohonnut taikina kuumaan pataan. Voitele pinta kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. 8. Peitä pata kannella ja paista noin 30 minuuttia. Ota kansi pois ja paista vielä noin 15 minuuttia. 9. Koristele jäähtynyt pulla sokerilla ja limetin mehulla maustetulla ja notkistetulla tuorejuustolla. Pursota tai levitä juusto pullaviipaleen päälle.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit